Εκπαιδευτικό σεμινάριο σε στελέχη της ΕΛΑΣ για ζητήματα έμφυλης βίας

Author:
admin
Posted in:
Νέα
Comments:
Χωρίς σχόλια

Την Τρίτη 17 Απριλίου 2018 τα στελέχη του Κέντρου Γυναικείων Μελετών και Ερευνών Διοτίμα πραγματοποίησαν  εκπαιδευτικό σεμινάριο, που απευθύνθηκε σε στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας. Στόχος μας ήταν η προσπάθεια αναβάθμισης των δεξιοτήτων των αστυνομικών αρχών, ώστε να είναι σε θέση να αναγνωρίζουν και να εντοπίζουν αποτελεσματικά τα περιστατικά της έμφυλης βίας.

Η αρχική εισήγηση έγινε από τη Σοφία Βαγενά, εκπρόσωπος της Αλληλεγγύης Γυναικών της Δημοκρατικής Ενωτικής Κίνησης Αστυνομικών (Δ.Ε.Κ.Α), την οποία και ευχαριστούμε θερμά, για την εξαιρετική της παρέμβαση.

Ακολούθησαν εισηγήσεις από την ψυχολόγο και τη συντονίστρια νομικών υπηρεσιών του ΚΓΜΕ Διοτίμα, σχετικά με: τους ορισμούς και τις βασικές αρχές της έμφυλης βίας, το νομικό πλαίσιο στην Ελλάδα, ενώ μελετήθηκαν συγκεκριμένες περιπτώσεις,  που έχει αναλάβει το τελευταίο διάστημα το Κέντρο.

To σεμινάριο πραγματοποιήθηκε με τη χρηματοδότηση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ (UNHCR) και εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος για την πρόληψη και αντιμετώπιση περιστατικών έμφυλης βίας στις ανοιχτές δομές φιλοξενίας προσφύγων και τον αστικό ιστό της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.