Search
Close this search box.
Φωτογραφία. Γέφυρα σε θάλασσα.
Καταληκτική ημερίδα προγράμματος
Το έργο «Γεφυρώνοντας το κενό» περιλάμβανε την υποστήριξη 70 επιζωσών έμφυλης βίας ώστε να ενταχθούν κοινωνικά και να βρούν εργασία.

Την τελική ημερίδα του Έργου «Γεφυρώνοντας το κενό – Αλληλεγγύη και υποστήριξη γυναικών», διοργανώνει το Κέντρο Διοτίμα, ως συντονιστής εταίρος της Αναπτυξιακής Σύμπραξης ΔΙΕΞΟΔΟΣ. Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013».

Η ημερίδα «Γεφυρώνοντας το κενό – Συμβουλευτική υποστήριξη πρώην θυμάτων έμφυλης βίας: παρουσίαση αποτελεσμάτων και συμπερασμάτων», θα διεξαχθεί στις 23-10-2015, 10 πμ – 14.00 μμ, στο Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct City of Athens, Ακαδημίας 50 Αθήνα.

Μετά από σχεδόν 3 χρόνια, ολοκληρώθηκε η υλοποίηση ενός πολυσύνθετου έργου, που περιελάμβανε την πολλαπλή και ολοκληρωμένη υποστήριξη (ψυχοκοινωνική υποστήριξη και ενδυνάμωση, νομική συμβουλευτική/συνηγορία, επαγγελματική συμβουλευτική, συμβουλευτική επιχειρηματικότητας, επαγγελματική κατάρτιση, δικτύωση με εργοδοτικούς φορείς, δημιουργία δικτύου συνεργασίας, καμπάνια ευαισθητοποίησης κ.ά.), για κοινωνική (επαν) ένταξη και εξεύρεση εργασίας, 70 ωφελούμενων γυναικών που έχουν υποστεί έμφυλη βία και κακοποίηση.

Σκοπός

Ο σκοπός της παρέμβασης ήταν διττός: αφενός να προετοιμαστούν και υποστηριχτούν οι γυναίκες αυτές για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας ώστε να αποκτήσουν αυτοδυναμία και να απαλλαγούν από τις συνέπειες της βίας στη ζωή τους (τριτογενής πρόληψη), και αφετέρου, να καλυφθεί -σε «πιλοτική» μορφή, το κενό που υπάρχει στο απαιτούμενο για την υποστήριξη κακοποιημένων γυναικών συνεχές υπηρεσιών υποστήριξης (care & support continuum) και η κάλυψή του μέσω της δικτύωσης και συνεργασίας του συνόλου των εμπλεκόμενων φορέων σε τοπικό επίπεδο.

Συμπεράσματα

Τα συμπεράσματα και τις εμπειρίες που αποκτήθηκαν από το πεδίο εφαρμογής θα θέλαμε με την Ημερίδα αυτή να μοιραστούμε με όλους και όλες όσους/ες δραστηριοποιούνται στα θέματα αντιμετώπισης της βίας κατά των γυναικών και των πολλαπλών συνεπειών της, και να προδιαγράψουμε πολιτικές και παρεμβάσεις αναφορικά με τις ανάγκες και τις δυνατότητες που σήμερα παρέχονται από μια μεγάλη γκάμα φορέων του δημόσιου, οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών και του φεμινιστικού κινήματος.

Επιπλέον και προκειμένου να ενισχυθεί μια πολύ-παραγοντική προσέγγιση, σημαντικό ρόλο μπορεί να παίξει η ενίσχυση της δικτύωσης μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων/στελεχών στο πεδίο και η προσπάθεια διεύρυνσης και ανάπτυξης του Δικτύου Φορέων και Υπηρεσιών υποστήριξης γυναικών-θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας «ViolEND» που δημιουργήθηκε μεν στο πλαίσιο του έργου αλλά επιδίωξή μας είναι να λειτουργήσει και μετά το πέρας του.

share

πρόσφατα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο