Διήμερο φεστιβάλ κατά της εμπορίας ανθρώπων

Posted by: Διοτίμα
Category: Νέα

Με αφορμή την Πανευρωπαϊκή ημέρα κατά της εμπορίας ανθρώπων διοργανώνεται στις 24 και 25 Οκτωβρίου 2015 το Φεστιβάλ «Break the Chain» στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Είναι η πρώτη φορά που διοργανώνεται σε διεθνές επίπεδο ένα διήμερο πολυθεματικό φεστιβάλ με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού σε θέματα που αφορούν την εμπορία και εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Το φεστιβάλ εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Break the Chain» του Γραφείου Εθνικού Εισηγητή για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων (Υπουργείο Εξωτερικών) σε συνεργασία με την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και την πολιτιστική πλατφόρμα ελculture.

Στην διοργάνωση θα συμμετέχουν το σύνολο των φορέων του κράτους, της κοινωνίας των πολιτών και των πολιτιστικών φορέων που συνεργάζονται με την εθνική συντονιστική αρχή, και θα έχει την υποστήριξη σημαντικών διεθνών εταίρων.

Οι εκδηλώσεις θα συστρατεύσουν τον Πολιτισμό και την Τέχνη με την κοινωνική αφύπνιση και δράση (trans-media concept).

Στόχος να προσεγγίσουμε το ευρύ κοινό που δεν είναι εξοικειωμένο με την πραγματικότητα του trafficking, να φωτίσουμε όλες τις πτυχές αυτού του «αόρατου» εγκλήματος και να συμβάλουμε ώστε να περιοριστεί η «ζήτηση» για υπηρεσίες ή προϊόντα που προέρχονται από συνθήκες σκλαβιάς ή εκμετάλλευσης.

Επιγραμματικά οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν περιλαμβάνουν:

  • Φεστιβάλ ταινιών, ντοκιμαντέρ, βίντεο και animations
  • Θεατρικές παραστάσεις
  • Συναυλίες
  • Εκθέσεις φωτογραφίας, εικαστικών και σύγχρονης τέχνης
  • Περίπτερα ΜΚΟ και διαδραστικά δρώμενα
  • Ημερίδες και workshops