Δράσεις κατά της έμφυλης βίας στον προσφυγικό πληθυσμό το 2018

Posted by: Διοτίμα
Category: Νέα

Με την έλευση του 2018 συνεχίζουμε και εντείνουμε τη δράση μας κατά της έμφυλης βίας στον προσφυγικό πληθυσμό, που εντάσσεται σταδιακά στον αστικό ιστό. Το πρόγραμμα επεκτάθηκε, πέραν του αστικού ιστού της Αθήνας, και στη Θεσσαλονίκη.

Για την αποτελεσματική διαχείριση των περιστατικών που απευθύνονται ή παραπέμπονται στη Διοτίμα λειτουργεί ολοκληρωμένη  υπηρεσία Διαχείρισης Περιστατικών Έμφυλης Βίας (SGBV Case Management) αποτελούμενη από εξειδικευμένες/ους επαγγελματίες, ενώ παράλληλα δίνεται η δυνατότητα χρήσης της υπηρεσίας Νομικής Υποστήριξης (Legal Aid).

Οι υπηρεσίες για τις επωφελούμενες παρέχονται δωρεάν, ενώ σε όλα τα στάδια διασφαλίζεται η εμπιστευτικότητα, καθώς και ο σεβασμός στην ατομική βούληση, τις επιλογές και το βίωμα της κάθε γυναίκας.

Από τον Οκτώβριο του 2017 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2018, οι ομάδες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης έχουν αναλάβει 73 νέες υποθέσεις στον τομέα του SGBV case management και 67 νέες υποθέσεις στον τομέα της νομικής βοήθειας, συμπεριλαμβανομένων και των υποθέσεων που οδηγούνται στο δικαστήριο.

Πέρα από αριθμούς και στατιστικά, τα ίδια τα λόγια των γυναικών προσφύγων μας εμπνέουν να συνεχίζουμε την προσπάθεια μας:

«Το ότι υπάρχουν άνθρωποι από πίσω μου που θα με υπερασπιστούν με κάνει να νιώθω ότι δεν το περνάω όλο αυτό μόνη μου»

«Αυτά που είπα εδώ δεν τα έχω πει σε κανέναν, πάντα φοβόμουν ότι θα με κρίνουν, νιώθω πολύ ανακουφισμένη που μπόρεσα να τα βγάλω από μέσα μου»

Για επικοινωνία με το προσωπικό, καθώς και για πληροφορίες ή παραπομπές, μπορείτε να επικοινωνήσετε στα παρακάτω στοιχεία:

Για την Αθήνα στο [email protected] και στο +302108816405  (12.00 – 17.00).

Για τη Θεσσαλονίκη στο [email protected] και στο +302310534445 (12.00 – 17.00).