Διοτίμα > Νέα > Νέα > Διημερίδα για το δίκτυο εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών της ΓΓΙΦ

Διημερίδα για το δίκτυο εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών της ΓΓΙΦ

Posted by: Διοτίμα
Category: Νέα

Το ολοκληρωμένο και συνεκτικό δίκτυο της Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ), για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών θα παρουσιαστεί στη διημερίδα με θέμα: «Η λειτουργία του δικτύου της ΓΓΙΦ: τεκμήριο μιας αναγκαιότητας».

Η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 28 & 29/9 με ώρες έναρξης 16:00 και 09:00, αντίστοιχα, στο Αμφιθέατρο του Νέου Δημαρχείου Περιστερίου, στην πλατεία Δημοκρατίας 1- Περιστέρι.

Στόχος της εν λόγω διημερίδας είναι: η ανάδειξη της αναγκαιότητας ύπαρξης του δικτύου· η ενημέρωση για το σημαντικό κοινωνικό αποτύπωμα που φέρει η δράση του· η μέγιστη δυνατή πληροφόρηση και ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από τις επιμέρους δράσεις του.

Το δίκτυο απευθύνεται σε γυναίκες θύματα ή εν δυνάμει θύματα βίας, καθώς και σε γυναίκες που υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις. Περιλαμβάνει την 24ωρη γραμμή SOS 15900, τα Συμβουλευτικά Κέντρα Γυναικών και τους Ξενώνες Φιλοξενίας σε όλη την Ελλάδα.

Όπως επισημαίνεται από το Γραφείο Τύπου της ΓΓΙΦ, «η ανοιχτή για το κοινό προσέλευση στη διημερίδα είναι στις 28/9/2018, καθώς στις 29/9 θα πραγματοποιηθούν κλειστά workshops, που αφορούν μόνο τα στελέχη δικτύου των δομών της ΓΓΙΦ».