Διοτίμα > Νέα > Θέσεις Εργασίας > Δικηγόρος, Αθήνα/ Θεσσαλονίκη, προθεσμία υποβολής 24/06/2022

Δικηγόρος, Αθήνα/ Θεσσαλονίκη, προθεσμία υποβολής 24/06/2022

Posted by: Διοτίμα
Category: Θέσεις Εργασίας

Θέση: Δικηγόρος για υποθέσεις Έμφυλης βία

Τύπος: Μερικής Απασχόλησης

Περιοχή: Αθήνα & Θεσσαλονίκη

Προθεσμία υποβολής: 24/06/2022

Στόχοι του προγράμματος του Κέντρου Διοτίμα με τίτλο , “GBV Prevention and response services in Athens, Thessaloniki, Lesvos and remotely to the islands” το οποίο χρηματοδοτείται από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ είναι: α) η πρόληψη της έμφυλης βίας μέσω της ενίσχυσης/ενδυνάμωσης των μεταναστευτικών κοινοτήτων στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Λέσβο και τη Χίο και β) η παροχή υπηρεσιών ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, νομικής συμβουλευτικής και νομικής βοήθειας σε αιτούσες άσυλο/ προσφύγισσες που είναι επιζώσες έμφυλης βίας στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τη Λέσβο.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Κέντρο Διοτίμα αναζητά δικηγόρο για εξωτερική συνεργασία όσον αφορά στη νομική υποστήριξη των εξυπηρετούμενων στις περιοχές της Αθήνας & Θεσσαλονίκης.

Η συνεργασία, ενδεικτικά αλλά όχι περιοριστικά, θα αφορά νομική εκπροσώπηση ατόμων που έχουν υποστεί έμφυλη βία σε ποινικές καθώς και αστικές διαδικασίες.

Απαραίτητα προσόντα:

  • Τουλάχιστον τριετής εμπειρία στην ενεργό δικηγορία
  • Πολύ καλή γνώση ποινικού και οικογενειακού δικαίου
  • Εμπειρία στο χειρισμό υποθέσεων έμφυλης βίας (ενδοοικογενειακή βία,  περιπτώσεις θυμάτων εμπορίας ανθρώπων κλπ)
  • Πολύ καλή γνώση αγγλικής γλώσσας
  • Πολύ καλή γνώση χειρισμού Η/Υ
  • Θα συνεκτιμηθεί η προηγούμενη συνεργασία (σε εθελοντική ή αμειβόμενη θέση) με φορέα της Κοινωνίας των Πολιτών

Λόγω της πολιτικής διασφάλισης που εφαρμόζει ο φορέας οι εργαζόμενες/οι πρέπει να τηρούν τις αξίες και αρχές που περιγράφονται σε αυτή. Οι επιτυχημένες/οι υποψήφιες/οι θα υποβληθούν σε έλεγχο ασφαλείας μέσω αναφορών από προηγούμενους εργοδότες.

Παρακαλούμε συμπεριλάβετε στοιχεία επικοινωνίας από δύο προηγούμενες θέσεις εργασίας. Γυναίκες και άτομα που ανήκουν στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα ενθαρρύνονται να υποβάλλουν βιογραφικό σημείωμα.

Για να υποβάλετε αίτηση στείλτε το βιογραφικό και τη συνοδευτική επιστολή στο [email protected] σημειώνοντας στο θέμα UNHCR_LW. Παρακαλώ όπως φροντίσετε τα συνημμένα αρχεία να έχουν στο τίτλο το επίθετο και το είδος του αρχείου (π.χ. Name_CV).