Διοτίμα > Νέα > Νέα > Εκδήλωση Βαβέλ: «Αναζητώντας νέες εστίες: Άνθρωποι σε κίνηση, κοινωνίες σε στάση;»

Εκδήλωση Βαβέλ: «Αναζητώντας νέες εστίες: Άνθρωποι σε κίνηση, κοινωνίες σε στάση;»

Posted by: Διοτίμα
Category: Νέα

Η μονάδα ψυχικής υγείας για μετανάστες και πρόσφυγες, Κέντρο Ημέρας Βαβέλ, και το Παράρτημα Ελλάδας του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ σας καλούν την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018 στις 19:00, στο Βιομηχανική Επιμελητήριο Αθήνας (Ακαδημίας 18), στην εκδήλωση-συζήτηση: «Αναζητώντας νέες εστίες: Άνθρωποι σε κίνηση, κοινωνίες σε στάση;».

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει μια διεπαγγελματική ομάδα επαγγελματιών ψυχικής υγείας από τη Συρία, την Τυνησία, την Τουρκία, την Ιταλία, την Ισπανία και την Ελλάδα.

Μέσω της εκδήλωσης επιδιώκεται να διερευνηθούν οι επιπτώσεις του προσφυγικού φαινομένου στην ψυχοκοινωνική ευεξία όσων εμπλέκονται στον ένα ή τον άλλο βαθμό.

Όπως τονίζεται στο Δελτίο Τύπου του Κέντρου Ημέρας Βαβέλ: «Ευελπιστούμε η συζήτηση αυτή να μας βοηθήσει να αναστοχαστούμε πάνω στο κυρίαρχο αφήγημα που ‘’θέλει’’ κάποιες χώρες να ‘’δέχονται’’  και άλλες να ‘’στέλνουν’’ μετανάστες».

«Ο στόχος μας είναι η εξειδίκευση, οι ιδέες και τα όνειρα ανθρώπων με ευρέως διαφορετικές εμπειρίες να αποτελέσουν εφαλτήριο για έναν πιο παραγωγικό διάλογο που υπερβαίνει τη συζήτηση περί ‘’post-migration’’ κοινωνιών».

Στη συζήτηση θα συμμετέχουν:

  • Yolla Moukarzel (Συρία) – IMC Syria
  • Mariam Mzoughi (Τυνησία) – Tunisie Terre D’ Asyle
  • Ozlem Legat (Τουρκία) – Human Resource Development Foundation
  • Monica Serrano (Ιταλία) – Aelle il Punto
  • Francisco Collazos (Ισπανία) – Vall d’ Hebron University Hospital
  • Νίκος Γκιωνάκης (Ελλάδα) – Κέντρο Ημέρας Βαβέλ

Η  είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη. Επιπλέον, θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία στα Ελληνικά, Αγγλικά, Αραβικά.