Διοτίμα > Νέα > Θέσεις Εργασίας > GBV Prevention/ Community engagement officer, Αθήνα, προθεσμία υποβολής 30/06/22

GBV Prevention/ Community engagement officer, Αθήνα, προθεσμία υποβολής 30/06/22

Posted by: tzav
Category: Θέσεις Εργασίας

Θέση: GBV Prevention/ Community Engagement Assistant Officer

Τύπος: Πλήρης  απασχόλησης

Περιοχή: Αθήνα

Προθεσμία Υποβολής: 30/06/2022

Στόχοι του προγράμματος του Κέντρου Διοτίμα με τίτλο , “GBV Prevention and response services in Athens, Thessaloniki, Lesvos and remotely to the islands” το οποίο χρηματοδοτείται από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ είναι α) η πρόληψη της έμφυλης βίας μέσω της ενίσχυσης/ενδυνάμωσης των μεταναστευτικών κοινοτήτων στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Λέσβο και τη Χίο και β) η παροχή υπηρεσιών ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, νομικής συμβουλευτικής και νομικής βοήθειας σε αιτούσες άσυλο/ προσφύγισσες που είναι επιζώσες έμφυλης βίας στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τη Λέσβο.

 

Κύρια καθήκοντα:

  1. Σύνδεση με προσφυγικές κοινότητες που είναι ενεργές στον αστικό ιστό της Αθήνας –τόσο αναγνωρισμένες όσο και άτυπες ομάδες. Δημιουργία σχέσεων εμπιστοσύνης και συνεργασίας με τους εκπροσώπους και με τα μέλη των κοινοτήτων αυτών.
  2. Οργάνωση και εβδομαδιαία διεξαγωγή σεμιναριακών συναντήσεων σε ομάδες προσφύγων με στόχο την ευαισθητοποίηση σχετικά με ζητήματα φύλου, και την ενημέρωση όσον αφορά –ενδεικτικά- στα ακόλουθα: είδη και μορφές έμφυλης βίας, υποστήριξη άλλων ατόμων στην κοινότητα που είχαν ή έχουν εμπειρίες βίας, διαθέσιμες υπηρεσίες στον αστικό ιστό της Αθήνας, τρόποι και μηχανισμοί παραπομπής.
  3. Εστίαση στον αντρικό προσφυγικό πληθυσμό που διαμένει στην Αθήνα, με στόχο τη δημιουργία ποικίλων ομάδων αντρικής συμπερίληψης, και τη σύσταση δικτύων πρόληψης της έμφυλης βίας και παροχής υποστήριξης σε επιζώσες και επιζώντες αυτής.
  4. Συνεχής συνεργασία με εκπροσώπους των διαφόρων προσφυγικών κοινοτήτων για τη διευκόλυνση της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης σε θέματα που σχετίζονται με τους έμφυλους ρόλους, τα στερεότυπα, καθώς και με τους τρόπους πρόληψης περαιτέρω περιστατικών βίας εντός των κοινοτήτων.
  5. Διαρκής συνεργασία με τους GBV Prevention/ Community Engagement Officer, σε Θεσσαλονίκη και Λέσβο, με στόχο τη βελτιστοποίηση της παρεχόμενης υπηρεσίας και του εκπαιδευτικού υλικού, καθώς και με τη Συντονίστρια των δράσεων πρόληψης στην Αθήνα, ως προς την κατεύθυνση, τους στόχους της υπηρεσίας και το reporting.

 

Απαραίτητα Προσόντα:

Πολύ καλή γνώση της Ελληνικής (προφορικά & γραπτά) και/ή της Αγγλικής

Άριστη γνώση Ουκρανικών

Πολύ καλές γνώσεις χρήσης H/Y και μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Άριστες επικοινωνιακές δεξιότητες και ικανότητες συνεργασίας

Σχετική προϋπηρεσία και/ή εκπαίδευση (θα συνεκτιμηθεί)

Λόγω της πολιτικής διασφάλισης που εφαρμόζει ο φορέας οι εργαζόμενες/οι πρέπει να τηρούν τις αξίες και αρχές που περιγράφονται σε αυτή. Οι επιτυχημένες/οι υποψήφιες/οι θα υποβληθούν σε έλεγχο ασφαλείας μέσω αναφορών από προηγούμενους εργοδότες.

Γυναίκες και άτομα που ανήκουν στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα ενθαρρύνονται να υποβάλλουν βιογραφικό σημείωμα

Παρακαλούμε συμπεριλάβετε στοιχεία επικοινωνίας από δύο προηγούμενες θέσεις εργασίας

Για να υποβάλετε αίτηση στείλτε το βιογραφικό στο [email protected] σημειώνοντας στο θέμα UNHCR_PC .
Παρακαλώ όπως φροντίσετε τα συνημμένα αρχεία να έχουν στο τίτλο το επίθετο και το είδος του αρχείου (π.χ. Name_CV).