Παράταση διαγωνισμού ταινιών μικρού μήκους

Posted by: Διοτίμα
Category: Νέα

Μετά από τα αιτήματα πολλών δημιουργών, το Κέντρο Διοτίμα  και η κριτική επιτροπή ανακοινώνει την παράταση του χρόνου υποβολής των συμμετοχών, στο διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους: «Νέες και νέοι δημιουργοί ενάντια στη βία κατά των γυναικών: Μην προσπερνάς».

Νέα καταληκτική ημερομηνία υποβολής συμμετοχών ορίζεται η 31η  Αυγούστου 2018.

Ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε στις 18/4/2018, στο πλαίσιο της νέας μας πανελλαδικής καμπάνιας κατά της έμφυλης βίας. Το κεντρικό μήνυμα της καμπάνιας είναι «Μην προσπερνάς – Don’ t Skip»*. Στόχος της, να κινητοποιήσει όλες και όλους, ώστε να μην προσπερνάμε τα καθημερινά περιστατικά έμφυλης βίας, που ακούμε, βλέπουμε, υποψιαζόμαστε, γνωρίζουμε.

Μέσω του διαγωνισμού θέλουμε να δώσουμε φωνή σε νέες και νέους δημιουργούς. Καλούμε φοιτήτριες/ες και σπουδάστριες/ες σχετικών σχολών να αφηγηθούν μια ιστορία για την έμφυλη βία, με τη μορφή μικρής ταινίας μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, visual poem ή οποιοδήποτε άλλου είδους καταγραφής τους εκφράζει, διάρκειας μέχρι 5 λεπτά.

Μοιράσου μαζί μας τη δική σου κινηματογραφική ματιά και συνέβαλε στην ευαισθητοποίηση – κινητοποίηση των συμπολιτών σου, σχετικά με ένα καθημερινό φαινόμενο, που παραμένει “αόρατο”.

Όροι συμμετοχής στο διαγωνισμό

 1. Φοιτητές/τριες, σπουδαστές/ριες σχετικών δημόσιων ή ιδιωτικών σχολών καθώς και ανεξάρτητες/οι δημιουργοί 18 έως 30 ετών.
 2. Διάρκεια διαγωνισμού από 18-4-2018 έως 31-8-2018
 3. Μέγιστη χρονική διάρκεια της διαγωνιζόμενης ταινίας, μέχρι 5 λεπτά
 4. Με τη συμμετοχή του η/ο δημιουργός της ταινίας πιστοποιεί ότι το έργο του ανήκει, και είναι πρωτότυπο. Οι συμμετέχουσες/οντες στο διαγωνισμό είναι υπεύθυνες/οι για την διασφάλιση των πνευματικών δικαιωμάτων τρίτων.
 5. Οι ταινίες  θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά μέσω wetransfer στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] με την ένδειξη για τον «Διαγωνισμό ταινίας μικρού μήκους», μέχρι και την 31-8-2018. Παράλληλα θα συνοδεύονται από το όνομα της-του δημιουργού ή της ομάδας και τα στοιχεία επικοινωνίας.
 6. Τα αποτελέσματα της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού για τη διακριθείσα ταινία, θα ανακοινωθούν την 29ηΣεπτεμβρίου 2018 και θα αναρτηθούν στην  ιστοσελίδα του Κέντρου Διοτίμα diotima.org.gr. Οι ταινίες αυτές θα τεθούν στην κρίση του κοινού και η ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, μεταξύ 7-20 Νοεμβρίου. Τα αποτελέσματα για το βραβείο κοινού θα ανακοινωθούν την 21 Νοεμβρίου.
 7. Τα βραβεία που προβλέπονται είναι τα εξής :
  1 Βραβείο Κριτικής Επιτροπής: 1.000 ευρώ
  1 Βραβείο Κοινού: 1.000 ευρώ
 8. Σε περίπτωση που η κρίση της επιτροπής και του κοινού αναδείξουν την ίδια ταινία, τότε στη νικήτρια ταινία θα απονεμηθεί και τιμητική διάκριση για το βραβείο Κοινού, ενώ το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στο βραβείο κοινού θα δοθεί στην επόμενη κατά τη σειρά επιλεγμένη ταινία.
 9. Η τελετή απονομής των διακρίσεων θα πραγματοποιηθεί στις 25 Νοεμβρίου 2018, στις 12 μ., στον Κινηματογράφο Τριανόν Κοδριγκτώνος 21 & Πατησίων 101.
 10. Οι ενδιαφερόμενες/οι μπορούν να υποβάλουν διευκρινιστικές ερωτήσεις σχετικά με τους όρους του διαγωνισμού στο Κέντρο Διοτίμα και συγκεκριμένα στον κ. Ι. Γουσέτη, [email protected], τηλ. 210 3244380.
 11. Με τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό, οι δημιουργοί αποδέχονται τους παρόντες όρους καθώς και αναγνωρίζουν πως το σύνολο ή ένα μέρος του αριθμού των ταινιών που θα κατατεθούν θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Κέντρου Διοτίμα, συμπεριλαμβάνοντας τα ονόματα των συντελεστών. Τα πνευματικά δικαιώματα των βίντεο παραμένουν στην κατοχή των δημιουργών τους, ενώ το Κέντρο Διοτίμα δεν διατηρεί περαιτέρω δικαίωμα άλλης αξιοποίησης τους πέρα του δικαιώματος χρήσης και προβολής για τις ανάγκες του διαγωνισμού και της καμπάνιας, καθώς και τη χρήση και δημοσιοποίησή τους στο πλαίσιο του αρχείου του έργου του.
 12. Η Κριτική Επιτροπή του διαγωνισμού αποτελείται από τους:
 • Εύα Στεφανή, σκηνοθέτης
 • Εύη Καραμπάτσου, σκηνοθέτης
 • Δέσποινα Τσούμα, σύμβουλος επικοινωνίας- εκπρόσωπος του Κέντρο Διοτίμα

*  Το πρόγραμμα SPEAK υλοποιείται με την ευγενική υποστήριξη της εταιρίας Παπαστράτος και στο σύνολό του περιλαμβάνει: α)την παροχή δωρεάν νομικής βοήθειας σε γυναίκες με χαμηλά εισοδήματα, που υφίστανται ή έχουν υποστεί έμφυλη βία β) την ενίσχυση της πρόληψης με την οργάνωση εργαστηρίων ενημέρωσης σε ανοιχτές ομάδες νέων ανδρών και γυναικών γ) καμπάνια ευαισθητοποίησης για το ευρύτερο κοινό για την έγκαιρη και αποτελεσματική αναγνώριση και αντίδραση σε αυτό το υπαρκτό και τόσο σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα.