Διοτίμα > Νέα > Νέα > Σεμινάριο για δημοσίους υπαλλήλους

Σεμινάριο για δημοσίους υπαλλήλους

Posted by: Διοτίμα
Category: Νέα

Το Κέντρο Διοτίμα προσκαλεί εργαζόμενες/ους στο δημόσιο τομέα, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για να συμμετάσχουν σε διαδραστική, διαδικτυακή διάλεξη (webinar) σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα ατόμων που έχουν αιτηθεί άσυλο στην Ελλάδα και προσφύγων/προσφυγισσών.

Η επιμόρφωση στοχεύει στον εμπλουτισμό των γνώσεων των συμμετεχουσών/όντων σχετικά με τα δικαιώματα προσφύγων/ισσών και αιτούντων/σών διεθνούς προστασίας στη στέγαση και την απασχόληση.

Θα πραγματοποιηθούν δύο δράσεις, την:

  • Τετάρτη, 13 Απριλίου 2022, 14:00-15:30, με θέμα το δικαίωμα στη στέγαση
  • Πέμπτη, 14 Απριλίου 2022, 14:00-15:30, με θέμα το δικαίωμα στην απασχόληση

Η συμμετοχή στην επιμόρφωση είναι δωρεάν. Οι συμμετέχουσες/οντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.

Όσες/όσοι ενδιαφέρονται, παρακαλούνται να συμπληρώσουν την αντίστοιχη φόρμα συμμετοχής μέχρι και τη Δευτέρα,11 Απριλίου 2022. Σε περίπτωση που οι θέσεις συμπληρωθούν νωρίτερα, οι ενδιαφερόμενες/οι θα ενημερωθούν με επόμενη ανακοίνωση.

Τα άτομα που θα συμμετέχουν θα επιλεγούν με βάση τη σειρά με την οποία θα δηλώσουν συμμετοχή.

Οι συμμετέχοντες/ουσες χρειάζεται να έχουν υπολογιστή ή κινητό τηλέφωνο που να υποστηρίζει την εφαρμογή zoom και σύνδεση στο ίντερνετ.

Για περισσότερες πληροφορίες & ερωτήματα για τις επιμορφώσεις επικοινωνήστε με το capacitybuilding.[email protected]

Η δράση επιμόρφωσης εντάσσεται στο έργο Do the human right thing – Υψώνουμε τη Φωνή μας για τα Δικαιώματα των Προσφύγων με σκοπό την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και καταγραφή της τρέχουσας κατάστασης σχετικά με την πρόσβασή στη στέγαση, την υγεία και την απασχόληση των προσφύγων/ισσών και αιτούντων/σών διεθνούς προστασίας στην Ελλάδα, αλλά και τυχόν παραβιάσεις των τριών αυτών θεμελιωδών, για την αξιοπρεπή ανθρώπινη διαβίωση, δικαιωμάτων.

Το έργο “Do the human right thing – Υψώνουμε τη Φωνή μας για τα Δικαιώματα των Προσφύγων” υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active Citizens Fund, με συντονιστή φορέα υλοποίησης το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες (ΕΣΠ) και εταίρους το Κέντρο Διοτίμα, το International Rescue Committee Hellas (IRC) και την Popaganda.

Το πρόγραμμα Active Citizens Fund, ύψους € 12εκ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το Solidarity Now.

Περισσότερες πληροφορίες: www.activecitizensfund.