Διοτίμα > Νέα > Νέα > Σεμινάριο για τη σεξουαλική παρενόχληση σε επαγγελματίες

Σεμινάριο για τη σεξουαλική παρενόχληση σε επαγγελματίες

Posted by: Διοτίμα
Category: Νέα

Το Κέντρο Διοτίμα προσκαλεί επαγγελματίες πρώτης γραμμής, που ενδέχεται να κληθούν να υποστηρίξουν επιζώντα άτομα, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για να συμμετάσχουν σε δωρεάν σεμινάριο σχετικά με το ζήτημα της σεξουαλικής παρενόχλησης.

Συγκεκριμένα:

  • Σεμινάριο για επαγγελματίες Κοινωνικής Εργασίας – Πέμπτη24 και Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, 15:00-20:00. Η επιμόρφωση θα πραγματοποιηθεί online, μέσω της πλατφόρμας zoom.

Δηλώσεις συμμετοχής: https://forms.gle/ofGaxdC1MEb9FMM29

  • Σεμινάριο για επαγγελματίες πρώτης γραμμής, που έρχονται σε επαφή με άτομα που έχουν εμπειρίες σεξουαλικής παρενόχλησης – Δευτέρα 28 και Τρίτη 29 Νοεμβρίου, 15:00-20:00. Η επιμόρφωση θα πραγματοποιηθεί διά ζώσης στην Αθήνα.

Δηλώσεις συμμετοχής: https://forms.gle/DCShaUnowVLX8Mc29

Το κάθε σεμινάριο στοχεύει στον εμπλουτισμό των γνώσεων των επαγγελματιών πάνω σε θέματα που αφορούν τη συναίνεση, την πρόληψη και την αντιμετώπιση της σεξουαλικής κακοποίησης και την υποστήριξη επιζωσών και επιζώντων. Λόγω του βιωματικού χαρακτήρα τους, είναι απαραίτητη η συμμετοχή και τις δύο μέρες.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων για κάθε ένα από τα σεμινάρια είναι 3 εργάσιμες μέρες πριν την έναρξή τους. Σε περίπτωση που οι θέσεις συμπληρωθούν νωρίτερα, οι ενδιαφερόμενες/οι θα ενημερωθούν για επόμενο σεμινάριο με την ίδια θεματική σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Για περισσότερες πληροφορίες & ερωτήματα για τις επιμορφώσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με το [email protected] ή στο 6998149977.

Το έργο “PRESS: Πρόληψη – Απόκριση – Υποστήριξη νεαρών επιζωσών σεξουαλικής (διαδικτυακής) παρενόχλησης και βίας” υλοποιείται στο πλαίσιο του CERVProjectGrants με τη χρηματοδότηση της ΕΕ. Συντονιστής φορέας είναι το Κέντρο Διοτίμα και εταίροι το Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ και το Genderhood.