Διοτίμα > Νέα > Νέα > Στήριξε τη Νομική μας Υπηρεσία με ένα απλό click!

Στήριξε τη Νομική μας Υπηρεσία με ένα απλό click!

Posted by: Διοτίμα
Category: Νέα

Θέλουμε τη στήριξη σου! Επίλεξε το project του Κέντρου Διοτίμα στην ηλεκτρονική ψηφοφορία των Σπουδαία Events, για την πραγματοποίηση μιας συναυλίας οικονομικής ενίσχυσης της Νομικής μας Υπηρεσίας.

Το project του Κέντρου Διοτίμα περιλαμβάνει την παροχή δωρεάν εξειδικευμένης νομικής υποστήριξης, σε γυναίκες που έχουν υποστεί έμφυλη βία και έχουν χαμηλά εισοδήματα.

Η επιλογή αυτής της ομάδας γυναικών δεν είναι τυχαία. Με βάση και την πολυετή εμπειρία του φορέα, οι φτωχές γυναίκες, οι άνεργες, οι επισφαλώς εργαζόμενες, οι μονογονείς κ.ά. είναι πιο ευάλωτες στην έμφυλη βία.

Στερούμενες οικονομικής ανεξαρτησίας και κοινωνικής στήριξης αντιμετωπίζουν μεγαλύτερα εμπόδια στην προσπάθεια τους να απεγκλωβιστούν από το κακοποιητικό περιβάλλον. Το γεγονός αυτό έχει πολλαπλές συνέπειες στη σωματική και ψυχική υγεία των ίδιων και των παιδιών τους.

Στηρίζοντας το project του Κέντρου Διοτίμα, για κάθε 1000 ευρώ ενίσχυσης 2 με 3 γυναίκες θα λάβουν: δωρεάν νομική συμβουλευτική και πολύμηνη νομική υποστήριξη, πλήρη δικαστική εκπροσώπηση και κάλυψη όλων των εξόδων των νομικών διαδικασιών σε αστικές (διαζύγιο, ασφαλιστικά μέτρα, διατροφής, επιμέλειας  τέκνων, κ.ά.) αλλά και ποινικές υποθέσεις  (π.χ. ενδοοικογενειακή βία, σεξουαλική παρενόχληση, βιασμός, παράνομη διακίνηση και εμπορία γυναικών) έμφυλης βίας.

Πολυετής εμπειρία:

Το Κέντρο Διοτίμα λειτουργεί από το 1996 ως Πιστοποιημένο Κέντρο Παροχής Υποστηρικτικών Υπηρεσιών, παρέχοντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες με στόχο τη στήριξη και ενδυνάμωση γυναικών που υφίστανται έμφυλη βία.

Συγκεκριμένα παρέχουμε: νομική βοήθεια, ψυχολογική υποστήριξη, υπηρεσίες επαγγελματικής συμβουλευτικής, ενώ υλοποιούμε διαφόρων ειδών δράσεις ενδυνάμωσης (π.χ. εργαστήρια δραματοθεραπείας, πολύγλωσσες ομάδες κ.ά.).

Από το 2015, πάνω από 2.000 γυναίκες έλαβαν πολύπλευρη υποστήριξη από το Κέντρο.

Όλες οι  υπηρεσίες μας είναι δωρεάν. Σε όλα τα στάδια διασφαλίζεται απόλυτη εμπιστευτικότητα, καθώς και σεβασμός στην ατομική βούληση και τις επιλογές των εξυπηρετούμενων.

Σπουδαία Events:

Τα Σπουδαία Events είναι μία σειρά από συναυλίες και πολιτιστικές εκδηλώσεις που σκοπό έχουν τη χρηματοδότηση και την επικοινωνιακή στήριξη δράσεων που εμπνέουν και συνεισφέρουν στο κοινωνικό σύνολο. Οι δράσεις που θα χρηματοδοτηθούν, επιλέγονται αποκλειστικά από το κοινό, μέσω ανοιχτής ψηφοφορίας