Διοτίμα > Νέα > Νέα > Συνέδριο για τις μεταναστευτικές πολιτικές στην Ευρώπη

Συνέδριο για τις μεταναστευτικές πολιτικές στην Ευρώπη

Posted by: Διοτίμα
Category: Νέα

Διήμερο διεθνές συνέδριο, την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου και Παρασκευή 1 Μαρτίου, διοργανώνει o πολιτειακός μη-κερδοσκοπικός οργανισμός Inter Alia και το τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Με τίτλο “Re-framing the Migrant Situation in Europe. Critical Issues in Policy-Making and Cross-disciplinary Approaches”, το συνέδριο αυτό στοχεύει να επανεξετάσει τις Ευρωπαϊκές μεταναστευτικές πολιτικές και να διερευνήσει τους παράγοντες που τις καθορίζουν.

Ζητήματα ένταξης :

Στο συνέδριο θα τεθούν βασικά ερωτήματα σχετικά με την άφιξη πολιτών τρίτων χωρών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την αντιμετώπιση της κατάστασης και την ένταξη των νέων πληθυσμών σε συνάρτηση με υπάρχουσες προκλήσεις των κοινωνιών υποδοχής. Εστιάζοντας στο νομικό πλαίσιο, στο φύλο, στο χώρο, στην εκπαίδευση και την οικονομία και με τη συμμετοχή ακαδημαϊκών, ακτιβιστών και θεσμικών εκπροσώπων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα συζητηθούν ποικίλες θεωρητικές προσεγγίσεις και χρήσιμες πρακτικές με στόχο την παραγωγή βιώσιμων προτάσεων για τη διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος.

Δράσεις μη τυπικής εκπαίδευσης :

Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν δράσεις μη-τυπικής μάθησης και μία συζήτηση στρογγυλού τραπεζιού με εκπροσώπους φορέων από δέκα Ευρωπαϊκές χώρες. Το συνέδριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο της δράσης ‘The Citizens are United (TCAU)’, η οποία συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ‘Europe for Citizens’ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Χρήσιμες πληροφορίες :

Διεθνές Συνέδριο: “Re-framing the Migrant Situation in Europe. Critical Issues in Policy-Making and Cross-disciplinary Approaches”
Ημερομηνίες: 28 Φεβρουαρίου – 1 Μαρτίου 2019
Χώρος διεξαγωγής συνεδρίου: Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου (Αριστοτέλους 1 και Λεωφόρος Αθηνών, 20132, Κόρινθος), Αίθουσα 1
Χώρος διεξαγωγής παράλληλων δράσεων: Αίθουσα 2
Γλώσσα: Αγγλικά
Είσοδος: Ελεύθερη

Οργανωτική ομάδα :

Inter Alia: Μυρτώ Γαλάνη, Ρεβέκκα Κεφαλέα, Κατερίνα Ρέτζου, Νίκος Παπακώστας Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων Πανεπιστημίου Πελοποννήσου: καθηγητής Αστέρης Χουλιάρας, καθηγήτρια Βασιλική Λαλαγιαννη, επίκουρος καθηγητής Σωτηρης Πετρόπουλος.