Διοτίμα > Νέα > Νέα > Το Κέντρο Διοτίμα στο διαδικτυακό φεστιβάλ «Καραντίνα στη βία»

Το Κέντρο Διοτίμα στο διαδικτυακό φεστιβάλ «Καραντίνα στη βία»

Posted by: Διοτίμα
Category: Νέα

Το Κέντρο Διοτίμα συμμετέχει στο διαδικτυακό φεστιβάλ Καραντίνα στη Βία #SpeakUp. Πάνω από 20 καλλιτέχνες και 10 εξειδικευμένες οργανώσεις, συμμετέχουν στο πρώτο διαδικτυακό hip hop festival.

Στόχος του φεστιβάλ η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των νέων για το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας. Φαινόμενο που γνώρισε ένταση παγκοσμίως, εν καιρώ πανδημίας και περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών.

Κεντρικό μήνυμα της διοργάνωσης, που έχουν αναλάβει τα Σπουδαία Events, είναι πως: «η ενδοοικογενειακή βία είναι υπόθεση όλης της κοινωνίας, και οφείλουμε να στεκόμαστε δίπλα στα άτομα που τη βιώνουν. Για αυτό ενημερωνόμαστε και σπάμε τη σιωπή. Καμία δεν είναι μόνη σε αυτό» αναφέρει το Δελτίου Τύπου.

Φορείς και καλλιτέχνες

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, δέκα εκπρόσωποι φορέων θα δώσουν πληροφορίες για την ενδοοικογενειακή βία. Θα ενημερώσουν για τους φορείς που παρέχουν υποστήριξη στα θύματα. Στο φεστιβάλ θα συμμετάσχουν εκτός από το Κέντρο Διοτίμα, οι εξής οργανώσεις:  ΒΙΑ ΣΤΟΠ – Ινστιτούτο πρόληψης & θεραπείας της βίας & ισότητας φύλων, Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά της Βίας, W.I.N. Hellas – Διεθνής Υποστήριξη Γυναικών, ΑΝΤΙΓΟΝΗ – Κέντρο Πληροφόρησης για το Ρατσισμό, την Ειρήνη και τη Μη Βία, Eä – Ενημέρωση, Κατανόηση, Αποδοχή – Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, Ελληνικό Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης, Συνήγορος του Παιδιού, Γραμμή 197 – Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Σύλλογος Φροντίδα.

Οι καλλιτέχνες που θα εμφανιστούν: 12ος Πίθηκος, Anser, Tiny Jackal, Μάρκος Κούμαρης ( Locomondo), Inka, Mc Yinka, Wednesday Night Cypher (WNC), Thanasimos, Μόνιμος Κάτοικος, Daphne Bluebird, Novel 729, Soulnek, Mamaletta, DjALX, Lobo, Icy (Fortbravo), Μυστήριος Τύπους, Irene & RSN, Λάγνης ΝΤΠ & άλλοι…

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί στο Facebook από τη σελίδα του event & στον  Instagram, τις επόμενες μέρες.