Διοτίμα > Νέα > Νέα > Εκδήλωση «Γυναίκα στον 21ο αιώνα», στο BBB Short Fest

Εκδήλωση «Γυναίκα στον 21ο αιώνα», στο BBB Short Fest

Posted by: Διοτίμα
Category: Νέα

Το Σάββατο 19/1, 4-6μμ, το Κέντρο Διοτίμα θα βρίσκεται στο αφιέρωμα «Νέοι και Εργασία / Γυναίκες και Εργασία», που υλοποιείται στο πλαίσιο του 10ου Διαβαλκανικού Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους «Balkans Beyond Borders Short Film Festival» με τίτλο “ e-motions”, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος!

Αυτή τη χρονιά, το BBΒ Short Film Festival στήνει μια εκδήλωση με θέμα «Γυναίκα στον 21ο αιώνα».

Γυναίκες που αποτελούν πηγή έμπνευσης, μοιράζονται τις ιστορίες τους με το κοινό: η Λουκία Μαραγκού, η Μαίρη Γκασούκα, η Maria Rouze, η Γαβιέλα Τελεκβάφι, η Μαρία Βασαριώτου.

Πως είναι να είσαι μητέρα, επιχειρηματίας, ακαδημαϊκός, γυναίκα με αναπηρία, καλλιτέχνιδα στην Ελλάδα του 21ου αιώνα; Ποιες είναι οι προκλήσεις, η ρουτίνα, τα προβλήματα και τα έμφυλα στερεότυπα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους;

Η Ντιάνα Μάνεση (εκπαιδεύτρια σε ζητήματα έμφυλης βίας, ερευνήτρια-ανθρωπολόγος) από το Κέντρο Διοτίμα θα συντονίζει και θα σχολιάζει το διάλογο μεταξύ γυναικών και ακροατηρίου.

Θα ακολουθήσει (18:00-19:50), το ειδικό αφιέρωμα ταινιών μικρού μήκους  «Νέοι και Εργασία / Γυναίκες και Εργασία». Όλες οι προβολές των ταινιών του ειδικού αφιερώματος είναι δωρεάν για το κοινό. Ο χώρος είναι προσβάσιμος σε ΑμεΑ, ενώ και οι προβολές  είναι προσβάσιμες σε κωφούς.

Λίγα λόγια για το 10th BBB Short Fest

Μετά από ένα ταξίδι εννιά χρόνων στα Βαλκάνια, το BBB Short Film Festival επιστρέφει στην Αθήνα από τις 17 έως τις 20 Οκτωβρίου, γεμάτο εκπλήξεις! Εμπνευσμένο από τη θεματική e-motions, θα αποτελέσει  ένα τετραήμερο φεστιβάλ γεμάτο ταινίες μικρού μήκους, εργαστήρια, περιπάτους, φωτογραφικές εκθέσεις, ανοιχτές συζητήσεις και διαδραστικές εκδηλώσεις με οργανισμούς, φορείς και εταίρους από διάφορους τομείς.

Όραμα του Balkans Beyond Borders (BBB) είναι η προώθηση της περιφερειακής συνεργασίας και της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών της Βαλκανικής.

Καιρός να δούμε τα Βαλκάνια μέσα από τους φακούς των δημιουργών τους!

Δείτε όλο το πρόγραμμα εδώ!