Search
Close this search box.

 

Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων


 1. Ποιες είμαστε

Είμαστε το Κέντρο Γυναικείων Μελετών και Ερευνών-Διοτίμα, μία Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με έτος ίδρυσης το 1989. Ο καταστατικός μας σκοπός αφορά θέματα που σχετίζονται με τη θέση των γυναικών και την έμφυλη ισότητα στην Ελλάδα και την Ευρώπη, καθώς και με θέματα έμφυλης βίας που έχουν υποστεί, υφίστανται, ή κινδυνεύουν να υποστούν γυναίκες και κορίτσια, άνδρες και αγόρια. Μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο τηλέφωνο 210-3244380  ή μέσω mail στο diotima@otenet.gr.

Με τη συγκεκριμένη Πολιτική Προστασίας το Κέντρο Διοτίμα βεβαιώνει ότι προστατεύει τις προσωπικές σου πληροφορίες και καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να διασφαλίσει ότι τις επεξεργάζεται κατά τρόπο δίκαιο, ανοιχτό και διαφανή. Είμαστε υπεύθυνες για να ελέγχουμε την επεξεργασία των προσωπικών σου πληροφοριών για τους σκοπούς του Ευρωπαϊκού Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων 2016/679.

Η Πολιτική Προστασίας μπορεί να τροποποιηθεί. Για το λόγο αυτό, παρακαλούμε να θυμάσαι να επισκέπτεσαι τη σελίδα μας ανά τακτά διαστήματα. Εκεί θα αναρτούμε οποιαδήποτε αλλαγή έχει συμβεί.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις πρακτικές απορρήτου που ακολουθούμε, επικοινώνησε με την Υπεύθυνη Πρoστασίας Δεδομένων Έλια Χαρίδη στα γραφεία της Διότιμα :

Mail: charidi.diotima@gmail.com
Τηλ.: 210-3244380

Γ’ Σεπτεμβρίου 43 Α, Τ.Κ. 104 33, Αθήνα


 1. Πληροφορίες που συλλέγουμε

Οι προσωπικές πληροφορίες που συλλέγουμε περιλαμβάνουν όνομα, ημερομηνία γέννησης, τόπο καταγωγής, επάγγελμα, γλώσσα επικοινωνίας που προτιμάς, δεδομένα της προσωπικής και κοινωνικής σου ζωής για τη λήψη κοινωνικού ιστορικού (οικογενειακή κατάσταση, φύλο, σεξουαλικό προσανατολισμό, θρησκευτικές ή/και πολιτικές πεποιθήσεις, ιατρικά δεδομένα), αριθμό τηλεφώνου, ταχυδρομική διεύθυνση, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, καθώς και πληροφορίες που μας παρέχεις σε οποιαδήποτε επικοινωνία μαζί μας.


 1. Για ποιους σκοπούς χρησιμοποιούμε τις πληροφορίες που συλλέγουμε

Χρησιμοποιούμε τις παραπάνω πληροφορίες κυριώς για:

 • Να παράσχουμε υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής και νομικής στήριξης που έχεις ζητήσει
 • Να σε παραπέμψουμε σε άλλους φορείς, εφόσον έχεις δώσει τη συγκατάθεσή σου
 • Να διεξάγουμε έρευνητικά έργα σύμφυτα με την αντιμετώπιση και την ευαισθητοποίηση κατά της έμφυλης βίας
 • Να πραγματοποιήσουμε εκπαιδευτικά σεμινάρια για την έμφυλη βία
 • Να προχωρήσουμε με τις δωρεές σου ή άλλες πληρωμές, και να επιβεβαιώσουμε οποιαδήποτε οικονομική συναλλαγή
 • Να σε ενημερώσουμε σχετικά με την εξέλιξη της δωρεάς σου ή κάποια δράση μας
 • Να σε προσκαλέσουμε να συμμετάσχεις σε έρευνες που διενεργούμε
 • Να διατηρήσουμε μία επαφή μαζί σου
 • Να διαχειριστούμε τη συμφωνία εθελοντισμού, σε περιπτώσεις που επιθυμείς να προσφέρεις εθελοντική εργασία

Τις πληροφορίες αυτές μας τις παρέχεις προκειμένου να σε υποστηρίξουμε με τις υπηρεσίες που έχεις ζητήσει, να σε εγγράψουμε σε συγκεκριμένες δράσεις ή να προχωρήσουμε με τη δωρεά σου. Δε θα τις χρησιμοποιήσουμε για κανέναν άλλο σκοπό.


 1. Πώς συλλέγουμε τις παραπάνω πληροφορίες

Οτιδήποτε κάνουμε στοχεύει στη στήριξη και προώθηση της έμφυλης ισότητας, καθώς και στην αντιμετώπιση και ευαισθητοποίηση κατά της έμφυλης βίας. Θέλουμε να είμαστε σίγουρες ότι λαμβάνεις πληροφορίες που σε αφορούν άμεσα, είτε επισκέπτεσαι την ιστοσελίδα μας, είτε λαμβάνεις emails, γράμματα ή τηλεφωνήματα. Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι η εμπειρία σου μαζί μας είναι ευχάριστη όταν μας εμπιστεύεσαι, συμμετέχεις στις δράσεις μας, κάνεις μία δωρεά ή μας χρηματοδοτείς με οποιοδήποτε τρόπο. Θέλουμε, επίσης, να διασφαλίσουμε ότι ενημερώνεσαι για την εξέλιξη των δράσεων μας, καθώς και για άλλες, νέες που θεωρούμε ότι θα σε ενδιέφεραν.

Συλλέγουμε πληροφορίες από σένα με τους ακόλουθους τρόπους:

 • όταν ζητάς ψυχοκοινωνική ή/και νομική υποστήριξη από τις υπηρεσίες μας
 • όταν συμμετέχεις σε κάποια από τις έρευνες που διενεργούμε
 • όταν συμμετέχεις σε κάποιο από τα εκπαιδευτικά σεμινάρια ή τις δράσεις που διεξάγουμε
 • όταν κάνεις κάποια δωρεά
 • όταν κάνεις αίτηση για εργασία ή εθελοντισμό

Επίσης, συλλέγουμε πληροφορίες για σένα με οποιοδήποτε άλλο τρόπο έρχεσαι σε επαφή μαζί μας. Αυτό συμπεριλαμβάνει την περίπτωση που επικοινωνείς μαζί μας μέσω τηλεφώνου, φυσικού ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, δια ζώσης, καθώς και στην περίπτωση που επισκέπτεσαι την ιστοσελίδα μας. Όταν επισκέπτεσαι την ιστοσελίδα μας δε συλλέγουμε καμία πληροφορία για σένα.


 1. Νομική βάση για τη χρήση των πληροφοριών

Σε περιπτώσεις που χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε τις προσωπικές σου πληροφορίες, σε βεβαιώνουμε ότι θα ζητήσουμε τη συγκατάθεσή σου. Ωστόσο, υπάρχουν άλλοι έννομοι λόγοι που μας επιτρέπουν να χρησιμοποιήσουμε τα δεδομένα σου ώστε να σε βοηθήσουμε να αντιμετωπίσεις κινδύνους υγείας ή ζωής ή όταν η επεξεργασία των δεδομένων σου είναι απαραίτητη για λόγους ουσιαστικού δημοσίου συμφέροντος.


 1. Μοίρασμα των πληροφοριών

Οι προσωπικές πληροφορίες που συλλέγουμε για σένα θα χρησιμοποιηθούν κυρίως από το προσωπικό (ή/και τις εθελόντριες/ντές του Κέντρου Διοτίμα προκειμένου να σε υποστηρίξουμε, καθώς και για εκπαιδευτικούς και ερευνητικούς σκοπούς.

Δε θα πουλήσουμε ή μοιραστούμε ποτέ τις προσωπικές σου πληροφορίες με οργανισμούς που θα μπορούσαν να επικοινωνήσουν μαζί σου για άλλους λόγους εκτός από αυτόν για τον οποίο συλλέγουμε προσωπικά δεδομένα για σένα.

Ωστόσο το Κέντρο Διοτίμα μπορεί να μοιραστεί τις πληροφορίες σου, πάντα με τη συγκατάθεσή σου, με άλλους δημόσιους ή ιδωτικούς φορείς με τους οποίους συνεργαζόμαστε, για την καλύτερη προστασία και υποστήριξή σου και προκειμένου να υλοποιήσει τους σκοπούς για τους οποίους μας εμπιστεύτηκες εξαρχής. Οι δημόσιοι ή ιδιωτικοί φορείς στους οποίους μπορεί να χρειαστεί να σε παραπέμψουμε είναι:

 • Ξενώνες για κακοποιημένες ή ευάλωτες γυναίκες
 • Ξενώνες για ευάλωτες οικογένειες
 • Ξενώνες για ΛΟΑΤΚΙ άτομα
 • Συμβουλευτικά Κέντρα της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων
 • Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ιδιωτικά εξεταστικά κέντρα/κλινικές
 • Διεθνείς οργανισμοί ή μη κυβερνητικές οργανώσεις για θέματα στέγασης, οικονομικής επιδότησης, υγείας, εκπαίδευσης/επιμόρφωσης, απασχόλησης

Τέλος, μπορεί να αποκαλύψουμε τις πληροφορίες σου όπου επιβάλλεται από το νόμο.


 1. Ασφαλής αποθήκευση των πληροφοριών 

Φροντίζουμε τις προσωπικές σου πληροφορίες που έχουμε στον έλεγχό μας με σοβαρότητα. Σε βεβαίωνουμε ότι είναι ασφαλείς και προστατευμένες από ακατάλληλη πρόσβαση και χρήση, αλλαγή, καταστροφή και απώλεια. Πρόσβαση σε αυτές διαθέτει μόνο το εξειδικευμένο προσωπικό του Κέντρου Διοτίμα.


 1. Για ποιο διάστημα κρατάμε τις πληροφορίες 

Κρατάμε τις προσωπικές σου πληροφορίες αρχικά μόνο για το διάστημα που είναι χρήσιμο για το σκοπό για τον οποίο τις συλλέξαμε εξαρχής (παροχή υπηρεσίας ή/και συμμετοχή σε δραστηριότητα). Στη συνέχεια, πριν τις διαγράψουμε, εξετάζουμε αν έχουμε άλλη νομική υποχρέωση για τη διατήρησή τους και κρίνουμε αναλόγως.


 1. Τα δικαιώματά σου

Έχεις μία σειρά δικαιωμάτων αναφορικά με τις προσωπικές πληροφορίες που τηρούμε για σένα – εξηγούνται με μεγαλύτερη λεπτομέρεια παρακάτω. Αν επιθυμείς να εξασκήσεις οποιοδήποτε από αυτά τα δικαιώματα ή έχεις κάποιο παράπονο, μπορείς να επικοινωνήσεις με την Υπεύθυνη Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, Έλια Χαρίδη, στα γραφεία του Κέντρου Διοτίμα:

Mail: charidi.diotima@gmail.com
Τηλ.: 210-3244380

Γ’ Σεπτεμβρίου 43 Α, Τ.Κ. 104 33, Αθήνα

Νιώσε ελεύθερα να επικοινωνήσεις μαζί μας για όποια ενημέρωση χρειάζεσαι, καθώς και για όποια απορία ή αμφιβολία έχεις και θα σου παράσχουμε την αναγκαία πληροφόρηση. Λάβε υπόψιν ότι ανά πάσα στιγμή τα προσωπικά δεδομένα που έχουμε συλλέξει για σένα, αν μας το ζητήσεις, μπορούν:

 • να διορθωθούν
 • να περιοριστεί η επεξεργασία τους
 • να σταματήσουμε την επεξεργασία τους
 • να λάβεις αντίγραφο τους
 • να διαγραφούν, εάν έχουμε τη δυνατότητα
 • να μεταφερθούν σε άλλο φορέα, εφόσον μας το ζητήσεις

Αν δεν ανταποκριθούμε στο όποιο αίτημά σου, έχεις το δικαίωμα να προβείς σε καταγγελιά στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Σημείωσε ότι κάποια από τα παραπάνω δικαιώματα εφαρμόζονται μόνο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις και ενδέχεται, για λόγους που επιβάλλονται από το νόμο, να μην μπορούμε να ικανοποιήσουμε κάθε αίτημα.


 1. Προσωπικές πληροφορίες για σένα που μας έχουν δοθεί από άλλους

Τέλος, θα θέλαμε να σε ενημερώσουμε για τα προσωπικά δεδομένα που λαμβάνουμε για σένα μέσω παραπομπών από άλλους δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς. Από:

 • Ξενώνες γυναικών
 • Φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης
 • Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας
 • Διεθνείς οργανισμούς ή μη κυβερνητικές οργανώσεις για θέματα στέγασης, οικονομικής επιδότησης, υγείας, νομικής βοήθειας, εκπαίδευσης/επιμόρφωσης
 • Ανοιχτές Δομές Φιλοξενίας Προσφύγων

Σε βεβαιώνουμε ότι σε τέτοιες περιπτώσεις θα σε ενημερώσουμε για τα στοιχεία του φορέα παραπομπής, ώστε, αν χρειαστεί, να ασκήσεις τα δικαιώματά σου, είτε στο συγκεκριμένο φορέα, είτε στο δικό μας. Επιπλέον, θα επιβεβαιώσουμε ότι έχεις δώσει στον άλλο φορέα τη συγκατάθεσή σου για τη διαβίβαση των προσωπικών σου στοιχείων σε μας.


 

Tα άρθρα, οι έρευνες, τα εργαλεία που δημοσιεύονται σε αυτή την ιστοσελίδα υπόκεινται σε άδειες χρήσης Creative Commons Aναφορά Δημιουργού – Μη Εμπορική Χρήση – Παρόμοια Διανομή CC-BY-NC-SA.

ISSN: 2585-3937

Το όνομα Κέντρο Γυναικείων Ερευνών και Μελετών και ο διακριτικός τίτλος «Διοτίμα» όπως και ο λογότυπος αποτελεί αποκλειστική ιδιοκτησία του Φορέα και προστατεύονται από το εθνικό & διεθνές δίκαιο. Η μη εξουσιοδοτημένη χρήση απαγορεύεται. Δεν μπορεί να αντιγραφεί ή να αναπαραχθεί σε οποιαδήποτε μορφή χωρίς την προηγούμενη έγγραφη άδεια της Διοικούσας Επιτροπής του ΚΓΜΕ «Διοτίμα».

Μετάβαση στο περιεχόμενο