Διοτίμα > Νέα > Νέα > Σεμινάριο για την έμφυλη βία σε κοινωνικούς λειτουργούς

Σεμινάριο για την έμφυλη βία σε κοινωνικούς λειτουργούς

Posted by: Διοτίμα
Category: Νέα

Το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής σε συνεργασία με το Κέντρο Διοτίμα, διοργανώνει τριήμερη προ-πτυχιακή επιμόρφωση σχετικά με την έμφυλη βία, στις 25 και 27 Φεβρουαρίου 2019. Κατά τη διάρκειά του σεμιναρίου, οι συμμετέχουσες/οντες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν εισηγήσεις σχετικά με το φύλο, την έμφυλη βία, το εθνικό σύστημα προστασίας των ατόμων που έχουν υποστεί έμφυλη βία, καθώς και τεχνικές επικοινωνίας και υποστήριξής τους. Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Το σεμινάριο στοχεύει στην περαιτέρω επιμόρφωση των υπο-εκπαίδευση κοινωνικών λειτουργών, μέσα από τη μεταφορά εμπειρίας από το πεδίο, καθώς και στην εξοικείωση στην εργασία με μεταναστευτικούς/προσφυγικούς πληθυσμούς. Επιδιωκόμενο είναι οι γνώσεις αυτές να λειτουργήσουν συμπληρωματικά στην εκπαίδευση που λαμβάνουν στο πλαίσιο του προγράμματος σπουδών τους. Η επιμόρφωση υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος “The Survivor Project: Enhancing Services for Refugee and Migrant GBV Survivors”, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Δικαιώματα, Ισότητα και Ιθαγένεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Συντονιστικός φορέας του προγράμματος είναι το Κέντρο Διοτίμα. Άλλοι φορείς υλοποίησης είναι η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ), το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ) και το IRC HELLAS.

Οι επιμορφώσεις θα πραγματοποιηθούν σε χώρους του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (Πέτρου Ράλλη & Θηβών 250, 12244, Αιγάλεω, Πανεπιστημιούπολη 2):

  • Επιμόρφωση, Ομάδα Α: Δευτέρα 25 έως Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019, από τις 09.30 έως τις 16.30.
  • Επιμόρφωση, Ομάδα Β: Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου έως Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019, από τις 09.30 έως τις 16.30.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Παρακαλούμε δηλώσετε συμμετοχή το αργότερο έως και την Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2019, συμπληρώνοντας της φόρμα που θα βρείτε εδώ εάν θέλετε να συμμετάσχετε στην Ομάδα Α και εδώ αν θέλετε να συμμετάσχετε στην Ομάδα Β.

Οι θέσεις για το σεμινάριο έκλεισαν, ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον.

Για επιπλέον πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κα Βιργινία Ξυθάλη στο 210.3244380, σε ώρες γραφείου (10:00-17:00).