Διοτίμα > Νέα > Θέσεις Εργασίας > Trainer/εκπαιδεύτρια/εκπαιδευτής, Αθήνα, προθεσμία υποβολής 31/08/2021

Trainer/εκπαιδεύτρια/εκπαιδευτής, Αθήνα, προθεσμία υποβολής 31/08/2021

Posted by: Διοτίμα
Category: Θέσεις Εργασίας

Θέση: trainer/ εκπαιδεύτρια/εκπαιδευτής

Περιοχή: Αθήνα

Τύπος: Μερική απασχόληση

Προθεσμία υποβολής: 31/08/2021

To πρόγραμμα «Αριάδνη ΙΙ: Ανάπτυξη διεπιστημονικών διαδικασιών για την αστυνομική καταγραφή με στόχο την πρόληψη και ανταπόκριση στην ενδοοικογενειακή βία κατά μεταναστριών και προσφυγισσών» έχει διάρκεια 2ετή (Απρίλιος 2020 – Απρίλιος 2022). Συντονιστής φορέας είναι το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας (ΚΕΜΕΑ) και εταίροι το Κέντρο Διοτίμα, το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ), το Κέντρο Γυναικών Καρδίτσας, η Action Aid Hellas και ο Δήμος Αθηναίων. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το DG Justice / Rights, Equality and Citizenship (REC) Programme. Στόχοι του έργου είναι να προσδιοριστούν οι Τυποποιημένες Διαδικασίες (Standard Operating Procedures/ SOPs) και να προταθούν συναφείς πολιτικές στην ελληνική Πολιτεία για την ευαισθητοποίηση των αστυνομικών υπαλλήλων προκειμένου να ενισχυθούν οι δράσεις και συνεργασίες με οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών για την προστασία μεταναστριών/ προσφυγισσών που είναι επιζώσες ενδοοικογενειακής βίας και να αντιμετωπιστούν οι  μειωμένες αναφορές/ καταγγελίες για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας μέσω προγραμμάτων εκπαίδευσης, διαβούλευσης και της εκπόνησης πρακτικών εργαλείων.

Στο πλαίσιο αυτό ζητείται εκπαιδεύτρια/ εκπαιδευτής για την υλοποίηση μέρους του εκπαιδευτικού προγράμματος που απευθύνεται σε αστυνομικούς υπαλλήλους.

Κύρια καθήκοντα:

 • Συμμετοχή στις δράσεις εκπαίδευσης αστυνομικών υπαλλήλων που θα πραγματοποιηθούν τον Σεπτέμβριο και Οκτώβριο του 2021.
 • Προετοιμασία παρουσιάσεων για εκπαιδεύσεις.
 • Υλοποίηση εκπαιδευτικής ατζέντας.
 • Αξιολόγηση και σύνταξη αναφοράς για τις εκπαιδεύσεις.

Απαιτούμενα προσόντα:

 • Πτυχίο ΑΕΙ στον τομέα Κοινωνικών Επιστημών.
 • Τουλάχιστον 2ετής εργασιακή εμπειρία σε θέματα φύλου και έμφυλης βίας.
 • Εξειδίκευση στην εκπαίδευση ενηλίκων και στην επιμόρφωση για την πρόληψη και αντιμετώπιση της έμφυλης βίας.
 • Πολύ καλή γνώση χειρισμού Η/Υ και προγραμμάτων MS Office (Word, Excel, PowerPoint).

Επιπλέον επιθυμητά προσόντα:

 • Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών.
 • Επικοινωνιακές ικανότητες, ευχέρεια λόγου και παρουσίασης μπροστά σε κοινό.
 • Εμπειρία στην εφαρμογή βιωματικών μεθόδων στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Παρακαλείστε όπως αποστείλετε τα βιογραφικά σας σημειώματα στο [email protected] σημειώνοντας στο θέμα CRWI_TR. Παρακαλείστε επίσης όπως φροντίσετε τα συνημμένα αρχεία να έχουν στον τίτλο το επίθετο και το είδος του αρχείου Name_CV.

Υπάρχει περίπτωση η εν λόγω θέση να καλυφθεί νωρίτερα από την καταληκτική ημερομηνία σε περίπτωση που βρεθεί ο κατάλληλος/ η κατάλληλη υποψήφιος/α, λόγω της άμεσης ανάγκης υλοποίησης του εκπαιδευτικού προγράμματος.