Διοτίμα > Νέα > Θέσεις Εργασίας > Δικηγόρος, Χίος, προθεσμία υποβολής 15/03/2021

Δικηγόρος, Χίος, προθεσμία υποβολής 15/03/2021

Posted by: Διοτίμα
Category: Θέσεις Εργασίας

Θέση: Δικηγόρος για υποθέσεις έμφυλης βίας

Τύπος: Πλήρης απασχόληση

Περιοχή: Χίος

Προθεσμία υποβολής: 15/03/2021

Ως μέρος της προσπάθειας ενίσχυσης της προστασίας των ευάλωτων ομάδων του προσφυγικού πληθυσμού που διαμένουν στη δομή φιλοξενίας στη Χίο, και ειδικότερα γυναικών, κοριτσιών και ΛΟΑΤΚΙ ατόμων, που έχουν υποστεί ή αντιμετωπίζουν κίνδυνο έμφυλης βίας, το Κέντρο Διοτίμα αναζητά δικηγόρο για τη νομική υποστήριξη και διεκπεραίωση των υποθέσεων των εξυπηρετούμενων στην Χίο.

Οι υποθέσεις, ενδεικτικά αλλά όχι περιοριστικά, θα αφορούν ποινικές διαδικασίες (υποβολή μήνυσης, παρακολούθηση πορείας ποινικής δίωξης, δικαστική εκπροσώπηση), αστικές διαδικασίες (ασφαλιστικά μέτρα και αγωγές οικογενειακού δικαίου) και διοικητικές διαδικασίες (ενώπιον δημόσιων υπηρεσιών και κυρίως υποστήριξη διαδικασιών ενώπιον Υπηρεσίας Ασύλου σε όλους του βαθμούς).

Απαραίτητα προσόντα:

  • Τουλάχιστον διετής εμπειρία στην ενεργό δικηγορία και στις διαδικασίες ασύλου. Θα εκτιμηθεί η καλή γνώση ποινικού και οικογενειακού δικαίου
  • Πολύ καλή γνώση αγγλικής γλώσσας
  • Εμπειρία στον χειρισμό υποθέσεων έμφυλης βίας (ενδοοικογενειακή βία, θύματα εμπορίας ανθρώπων κλπ)
  • Πολύ καλή γνώση χειρισμού Η/Υ
  • Προηγούμενη συνεργασία (σε εθελοντική ή αμειβόμενη θέση) με φορέα της Κοινωνίας των Πολιτών

Για να υποβάλετε αίτηση στείλτε το βιογραφικό στο [email protected] σημειώνοντας στο θέμα UNHCR_CHIOS_LAW και η πόλη που σας ενδιαφέρει. Παρακαλώ όπως φροντίσετε τα συνημμένα αρχεία να έχουν στο τίτλο το επίθετο και το είδος του αρχείου (π.χ. Name_CV).