Διοτίμα > Νέα > Θέσεις Εργασίας > Δικηγόρος για υποθέσεις έμφυλης βίας, Αθήνα, προθεσμία υποβολής, 15/2/22

Δικηγόρος για υποθέσεις έμφυλης βίας, Αθήνα, προθεσμία υποβολής, 15/2/22

Posted by: tzav
Category: Θέσεις Εργασίας

Θέση: Δικηγόρος για Υποθέσεις Έμφυλης βίας

Τύπος: Μερικής Απασχόληση

Περιοχή: Αθήνα

Προθεσμία Υποβολής:  15/02/2022

Ως μέρος της προσπάθειας ενίσχυσης της προστασίας του προσφυγικού πληθυσμού που διαμένει στην Ελλάδα, και ειδικότερα των ατόμων εκείνων (γυναικών, ανδρών, ΛΟΑΤΚΙ+) που έχουν εμπειρίες έμφυλης βίας και/ή βρίσκονται σε συνθήκες αυξημένου κινδύνου για βία τέτοιας μορφής, το Κέντρο Διοτίμα υλοποιεί πρόγραμμα με χρηματοδότηση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), που αφορά στην παροχή υπηρεσιών ολοκληρωμένης υποστήριξης, οι οποίες περιλαμβάνουν: α) υπηρεσία διαχείρισης περιστατικών έμφυλης βίας, β) νομική βοήθεια σε επιζώσες/όντες έμφυλης βίας, και γ) υπηρεσία πρόληψης της έμφυλης βίας, μέσω δράσεων ενημέρωσης των προσφυγικών κοινοτήτων, καθώς και εκπαίδευσης προσφυγισσών και προσφύγων σχετικά με την έμφυλη βία και τους τρόπους πρόληψης και/ή απόκρισης σε αυτήν. Το πρόγραμμα υλοποιείται στον αστικό ιστό της Αθήνας, Θεσσαλονίκης, και στα νησιά Λέσβος, Χίος, Σάμος, Κως, Λέρος.

Οι υποθέσεις, ενδεικτικά αλλά όχι περιοριστικά, θα αφορούν σε ποινικές διαδικασίες (υποβολή μήνυσης, παρακολούθηση πορείας ποινικής δίωξης, δικαστική εκπροσώπηση), αστικές διαδικασίες (ασφαλιστικά μέτρα και αγωγές οικογενειακού δικαίου) και διοικητικές διαδικασίες (ενώπιον δημόσιων υπηρεσιών και κυρίως υποστήριξη διαδικασιών ενώπιον της Υπηρεσίας Ασύλου).

Απαραίτητα προσόντα:

-Τουλάχιστον τριετής εμπειρία στην ενεργό δικηγορία και στις διαδικασίες ασύλου. Θα εκτιμηθεί η καλή γνώση ποινικού και οικογενειακού δικαίου

– Εμπειρία στο χειρισμό υποθέσεων έμφυλης βίας (ενδοοικογενειακή βία,  περιπτώσεις θυμάτων  εμπορίας ανθρώπων κλπ)

– Πολύ καλή γνώση αγγλικής γλώσσας

-Πολύ καλή γνώση χειρισμού  Η/Υ

-Προηγούμενη συνεργασία (σε εθελοντική ή αμειβόμενη θέση) με φορέα της Κοινωνίας των Πολιτών

-Θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα η εμπειρία στην πραγματοποίηση εκπαιδευτικών σεμιναρίων / ενημερωτικών εργαστηρίων σε θέματα της ειδικότητας του/της.

Λόγω της πολιτικής διασφάλισης που εφαρμόζει ο φορέας οι εργαζόμενες/οι πρέπει να τηρούν τις αξίες και αρχές που περιγράφονται σε αυτή. Οι επιτυχημένες/οι υποψήφιες/οι θα υποβληθούν σε έλεγχο ασφαλείας μέσω αναφορών από προηγούμενους εργοδότες.

Γυναίκες και άτομα που ανήκουν στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα ενθαρρύνονται να υποβάλλουν βιογραφικό σημείωμα.

Για να υποβάλετε αίτηση στείλτε το βιογραφικό στο [email protected] σημειώνοντας στο θέμα UNHCR_Athens_LAW.
Τα συνημμένα αρχεία θα πρέπει να έχουν στο τίτλο το επίθετο και το είδος του αρχείου (π.χ. Name_CV).