Διοτίμα > Νέα > Θέσεις Εργασίας > Δικηγόρος, Σάμος, προθεσμία υποβολής 27/10/2020

Δικηγόρος, Σάμος, προθεσμία υποβολής 27/10/2020

Posted by: Διοτίμα
Category: Θέσεις Εργασίας

Θέση: Δικηγόρος για υποθέσεις έμφυλης βίας

Τύπος: Πλήρης Απασχόληση

Περιοχή: Σάμος

Προθεσμία υποβολής: 27/10/2020

Ως μέρος της προσπάθειας ενίσχυσης της προστασίας των ευάλωτων ομάδων του προσφυγικού πληθυσμού που διαμένουν στη δομή φιλοξενίας στη Σάμο, και ειδικότερα ατόμων (γυναικών και κοριτσιών, ΛΟΑΤΚΙ) που έχουν υποστεί ή αντιμετωπίζουν κίνδυνο έμφυλης βίας, το Κέντρο Διοτίμα αναζητά δικηγόρο για τη νομική υποστήριξη και διεκπεραίωση των υποθέσεων των εξυπηρετούμενων στην περιοχή.

Οι υποθέσεις, ενδεικτικά αλλά όχι περιοριστικά, θα αφορούν ποινικές διαδικασίες (υποβολή μήνυσης, παρακολούθηση πορείας ποινικής δίωξης, δικαστική εκπροσώπηση), αστικές διαδικασίες (ασφαλιστικά μέτρα και αγωγές οικογενειακού δικαίου) και διοικητικές διαδικασίες (ενώπιον δημόσιων υπηρεσιών και κυρίως υποστήριξη διαδικασιών ενώπιον Υπηρεσίας Ασύλου σε όλους του βαθμούς).

Απαραίτητα προσόντα:

  • Τουλάχιστον διετής εμπειρία στην ενεργό δικηγορία και στις διαδικασίες ασύλου. Θα εκτιμηθεί η καλή γνώση ποινικού και οικογενειακού δικαίου.
  • Πολύ καλή γνώση αγγλικής γλώσσας.
  • Εμπειρία στο χειρισμό υποθέσεων έμφυλης βίας (ενδοοικογενειακή βία, θύματα εμπορίας ανθρώπων κλπ).
  • Πολύ καλή γνώση χειρισμού  Η/Υ.
  • Προηγούμενη συνεργασία (σε εθελοντική ή αμειβόμενη θέση) με φορέα της Κοινωνίας των Πολιτών.

Για να υποβάλετε αίτηση στείλτε το βιογραφικό στο [email protected] σημειώνοντας στο θέμα UNHCR_SM_LAW. Παρακαλώ όπως φροντίσετε τα συνημμένα αρχεία να έχουν στο τίτλο το επίθετο και το είδος του αρχείου (π.χ. Name_CV).