Διοτίμα > Νέα > Θέσεις Εργασίας > Κοινωνική λειτουργός/ψυχολόγος, Αθήνα, προθεσμία υποβολής 20/04/2020

Κοινωνική λειτουργός/ψυχολόγος, Αθήνα, προθεσμία υποβολής 20/04/2020

Posted by: Διοτίμα
Category: Θέσεις Εργασίας
Θέση: Κοινωνική λειτουργός
Τοποθεσία: Αθήνα
Τύπος: Μερική Απασχόληση

Προθεσμία υποβολής: 20/04/2020

Ως μέρος της προσπάθειας ενίσχυσης της προστασίας των ευάλωτων ομάδων του προσφυγικού πληθυσμού που διαμένουν σε ανοιχτές δομές φιλοξενίας στην Ελλάδα, και ειδικότερα ατόμων που έχουν υποστεί ή αντιμετωπίζουν κίνδυνο έμφυλης βίας (όπως γυναίκες αρχηγοί οικογενειών, νεαρά κορίτσια κ.ά.), το Κέντρο Διοτίμα σχεδίασε και υλοποιεί με χρηματοδότηση του Δήμου Αθηναίων πρόγραμμα παρεμβάσεων που αφορά στην παροχή υπηρεσιών ολοκληρωμένης υποστήριξης και διαχείρισης περιστατικών έμφυλης βίας (GBV case management) και νομικής βοήθειας στην περιοχή της Αττικής.

Το Κέντρο Διοτίμα αναζητά  κοινωνικούς λειτουργούς/ψυχολόγους για διαχείριση περιστατικών έμφυλης βίας, για το πρόγραμμα παρεμβάσεων που  θα ξεκινήσει στην Αθήνα από 1/5/2020.

Στη διαχείριση περιστατικών περιλαμβάνεται και η παραπομπή περιστατικών σε αρμόδιους φορείς, συνοδεία σε υπηρεσίες όταν κρίνεται απαραίτητο, παροχή πρώτων βοηθειών ψυχικής υγείας και γενικότερη ψυχοκοινωνική στήριξη των εξυπηρετουμένων.

Απαιτήσεις / Προϋποθέσεις

  • Πτυχίο Κοινωνικού Λειτουργού/Ψυχολόγου (Μεταπτυχιακό σχετικό με το αντικείμενο θα συνεκτιμηθεί)
  • Απαραίτητη η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος
  • Τουλάχιστον 1 χρόνο εργασιακής εμπειρίας στον τομέα του προσφυγικού/μεταναστευτικού και ειδικότερα στον τομέα της έμφυλης βίας
  • Πολύ καλή γνώση Η/Υ
  • Εξαιρετική γνώση Ελληνικών και Αγγλικών (γραπτά και προφορικά)

Παρακαλώ όπως αποστείλετε το βιογραφικό σας σημείωμα καθώς και τη συνοδευτική επιστολή στο [email protected] σημειώνοντας στο θέμα CRWI_ATH_CM
Παρακαλώ όπως φροντίσετε τα συνημμένα αρχεία να έχουν στο τίτλο το επίθετο και το είδος του αρχείου(π.χ. Name_CV/ Name_Cover_Letter).

Οι θέσεις μπορεί να καλυφθούν και νωρίτερα από την καταλυτική ημερομηνία σε περίπτωση που βρεθούν οι κατάλληλες  υποψήφιες, λόγω της άμεσης ανάγκης υλοποίησης τους προγράμματος.