Διοτίμα > Νέα > Θέσεις Εργασίας > Ψυχολόγος/κοινωνική λειτουργός (caseworker), Λέσβος, προθεσμία υποβολής 08/01/2021

Ψυχολόγος/κοινωνική λειτουργός (caseworker), Λέσβος, προθεσμία υποβολής 08/01/2021

Posted by: Διοτίμα
Category: Θέσεις Εργασίας

Θέση: Ψυχολόγος/κοινωνική λειτουργός (caseworker)

Περιοχή:  Μυτιλήνη

Τύπος: Πλήρης Απασχόληση

Προθεσμία υποβολής: 08/01/2021

Ως μέρος της προσπάθειας ενίσχυσης της προστασίας των ευάλωτων ομάδων του προσφυγικού πληθυσμού που διαμένουν σε ανοιχτές δομές φιλοξενίας στην Ελλάδα, και ειδικότερα ατόμων που έχουν υποστεί ή αντιμετωπίζουν κίνδυνο έμφυλης βίας (γυναίκες, κορίτσια, άνδρες, αγόρια και ΛΟΑΤΚΙ άτομα), το Κέντρο Διοτίμα παρέχει υπηρεσίες ολοκληρωμένης υποστήριξης, οι οποίες περιλαμβάνουν δράσεις πρόληψης, διαχείρισης περιστατικών έμφυλης βίας (GBV case management) και παροχής νομικής βοήθειας στο νησί της Λέσβου.

Στο πλαίσιο αυτό ζητείται ψυχολόγος/κοινωνικός λειτουργός για τη διαχείριση περιστατικών έμφυλης βίας (case management). Στη διαχείριση περιστατικών περιλαμβάνεται και η παραπομπή περιστατικών σε αρμόδιους δημόσιους φορείς, συνοδεία σε υπηρεσίες όταν κρίνεται απαραίτητο, παροχή πρώτων βοηθειών ψυχικής υγείας και γενικότερη ψυχοκοινωνική στήριξη των επιζωσών/ντων.

Απαιτήσεις/ προϋποθέσεις:

  • Πτυχίο ψυχολόγων/κοινωνικών Λειτουργών (μεταπτυχιακό σχετικό με το αντικείμενο θα συνεκτιμηθεί)
  • Απαραίτητη η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος
  • Τουλάχιστον 1 χρόνο εργασιακής εμπειρίας στον τομέα του προσφυγικού/μεταναστευτικού και ειδικότερα στον τομέα της έμφυλης βίας
  • Πολύ καλή γνώση Η/Υ
  • Εξαιρετική γνώση ελληνικών και αγγλικών (γραπτά και προφορικά).
  • Γνώση άλλων γλωσσών (αραβικά, γαλλικά, φαρσί) θα συνεκτιμηθεί

Παρακαλούμε πολύ όπως αποστείλετε τα βιογραφικά σας σημειώματα στο [email protected] σημειώνοντας στο θέμα DIOTIMA_LESVOS_CW. Παρακαλούμε όπως φροντίσετε τα συνημμένα αρχεία να έχουν στο τίτλο το επίθετο και το είδος του αρχείου Name_CV/ Name_Cover_Letter. Επίσης θα θέλαμε να σημειώσετε στη συνοδευτική σας επιστολή, δύο τουλάχιστον references και τα στοιχεία επικοινωνίας τους από προηγούμενη εργασία σας.

Οι θέσεις μπορεί να καλυφθούν και νωρίτερα από την καταλυτική ημερομηνία σε περίπτωση που βρεθούν οι κατάλληλες  υποψήφιες, λόγω της άμεσης ανάγκης υλοποίησης τους προγράμματος.