Διοτίμα > Νέα > Θέσεις Εργασίας > Ψυχολόγος/κοινωνική λειτουργός, Μυτιλήνη, προθεσμία υποβολής 15/03/2021

Ψυχολόγος/κοινωνική λειτουργός, Μυτιλήνη, προθεσμία υποβολής 15/03/2021

Posted by: Διοτίμα
Category: Θέσεις Εργασίας

Θέση: Ψυχολόγος/κοινωνική λειτουργός

Τύπος: Πλήρης Απασχόληση

Περιοχή:  Μυτιλήνη

Προθεσμία υποβολής: 15/03/2021

Ως μέρος της προσπάθειας ενίσχυσης της προστασίας των ευάλωτων ομάδων του προσφυγικού πληθυσμού που διαμένουν σε ανοιχτές δομές φιλοξενίας στην Ελλάδα, και ειδικότερα ατόμων που έχουν υποστεί ή αντιμετωπίζουν κίνδυνο έμφυλης βίας (όπως γυναίκες αρχηγοί οικογενειών, νεαρά κορίτσια κ.ά.), το Κέντρο Διοτίμα σχεδίασε και υλοποιεί με χρηματοδότηση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) πρόγραμμα παρεμβάσεων που αφορά στην παροχή υπηρεσιών ολοκληρωμένης υποστήριξης και διαχείρισης περιστατικών έμφυλης βίας (GBV case management) και νομικής βοήθειας στην περιοχή της Αττικής, της Θεσσαλονίκης ,της Λέσβου, της Σάμου, της Λέρου, της Κως και της Χίου.

Σε αυτό το πλαίσιο ζητείται ψυχολόγος για διαχείριση περιστατικών έμφυλης βίας σε γυναίκες πρόσφυγες στη περιοχή της Μυτιλήνης. Στη διαχείριση περιστατικών περιλαμβάνεται και η παραπομπή περιστατικών σε αρμόδιους φορείς, συνοδεία σε υπηρεσίες όταν κρίνεται απαραίτητο, παροχή πρώτων βοηθειών ψυχικής υγείας και γενικότερη ψυχοκοινωνική στήριξη των εξυπηρετουμένων.

Απαιτήσεις/ προϋποθέσεις:

  • Πτυχίο ψυχολόγων (μεταπτυχιακό σχετικό με το αντικείμενο θα συνεκτιμηθεί)/κοινωνικής εργασίας.
  • Απαραίτητη η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.
  • Τουλάχιστον 1 χρόνο εργασιακής εμπειρίας στον τομέα του προσφυγικού/μεταναστευτικού και ειδικότερα στον τομέα της έμφυλης βίας.
  • Πολύ καλή γνώση Η/Υ.
  • Εξαιρετική γνώση ελληνικών και αγγλικών (γραπτά και προφορικά).
  • Γνώση άλλων γλωσσών (αραβικά, γαλλικά, φαρσί) θα συνεκτιμηθεί.

Παρακαλώ πολύ όπως αποστείλετε τα βιογραφικά σας σημειώματα στο [email protected] σημειώνοντας στο θέμα UNHCR_LESVOS_PS. Παρακαλώ όπως φροντίσετε τα συνημμένα αρχεία να έχουν στο τίτλο το επίθετο και το είδος του αρχείου Name_CV/ Name_Cover_Letter.

Οι θέσεις μπορεί να καλυφθούν και νωρίτερα από την καταλυτική ημερομηνία σε περίπτωση που βρεθούν οι κατάλληλες  υποψήφιες, λόγω της άμεσης ανάγκης υλοποίησης τους προγράμματος.