Search
Close this search box.
Ένα χέρι που δίνει σε ένα άλλο μια μαύρη χάρτινη καρδιά.
Together we are stronger
Σας ευχαριστούμε θερμά για την πολύτιμη συμβολή σας στην κοινή μας προσπάθεια να υποστηρίξουμε γυναίκες που βιώνουν βία.

Με χαρά σας ενημερώνουμε, ότι χάρη στις δικές σας δωρεές από τις αρχές Φεβρουαρίου 2022 και για το επόμενο τρίμηνο, λειτουργεί  το πρόγραμμα δωρεάν νομικής βοήθειας και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης σε επιζώσες έμφυλης βίας. Απευθύνεται σε Ελληνίδες και μετανάστριες – θύματα κάθε μορφής κακοποίησης, που έχουν χαμηλά εισοδήματα και είναι δημότισσες ή κάτοικοι δήμων της περιφέρειας Αττικής.

Μέσω του προηγούμενου αντίστοιχου προγράμματος, με την αρωγή του ιδρύματος Μποδοσάκη, υποστηρίξαμε 153 γυναίκες  – επιζώσες κυρίως ενδοοικογενειακής/ενδοσυντροφικής βίας, αλλά και γυναίκες που αντιμετώπιζαν ψυχολογική/λεκτική βία,  σεξουαλική παρενόχληση, stalking, βιασμό, trafficking, σεξουαλική κακοποίηση μέσω εικόνας.

Τον Οκτώβριο 2021, με τη λήξη του προγράμματος και παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειές μας για εξεύρεση νέας χρηματοδότησης, οι υπηρεσίες νομικής βοήθειας αναγκαστικά περιορίστηκαν δραστικά, αδυνατώντας να ανταποκριθούμε σε σημαντική αύξηση  των αιτημάτων – αποτέλεσμα τόσο της έξαρσης της  ενδοοικογενειακής βίας στην πανδημία, όσο και του κύματος αποκαλύψεων του ελληνικού #metoo. Τους τρεις αυτούς μήνες, ο φορέας μας υποστήριξε εκκρεμείς υποθέσεις που είχε ήδη αναλάβει και εξαιρετικά επείγοντα περιστατικά.

Πολύτιμη συνδρομή

Σήμερα ήρθε η ώρα να αξιοποιήσουμε την εξαιρετικά σημαντική υποστήριξη που μας δώσατε όλες και όλοι, κατά τη διάρκεια του 2021. Η συνδρομή σας είναι απόλυτα κρίσιμη για να μπορέσει να συνεχίσει η δωρεάν νομική βοήθεια σε επιζώσες έμφυλης βίας. Με δεδομένο μάλιστα ότι είμαστε η μοναδική μη κερδοσκοπική οργάνωση που διαθέτει το σύνολο αυτών των εξειδικευμένων υπηρεσιών και το αντίστοιχο εκπαιδευμένο δυναμικό (δικηγόροι, ψυχολόγοι), καλύπτοντος όχι μόνο υπαρκτές ανάγκες αλλά και δημόσιες ανεπάρκειες – η απρόσκοπτη συνέχιση των παρεχόμενων υπηρεσιών αποτελεί απόλυτη προτεραιότητά μας.

Χάρη στην ανεκτίμητη εμπιστοσύνη και στήριξη σας τα καταφέραμε! Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην EFOOD που με τη δράση Love delivery κάλυψε το ήμισυ της δαπάνης, αλλά και στις εταιρείες: Anastasios Hair Style Studio με την καμπάνια «Μίλησέ μου», legrand, Όμιλος Ravago Greece, Wella Company, ΚΑΛΛΙΦΡΟΝΑΣ, PATRINOS & KILIMIRIS, eLearning Industry  για τις δωρεές τους.

Ξεχωριστή μνεία αναλογεί σε μια σειρά υποστηρίκτριες που διοργάνωσαν δράσεις, αποδίδοντας μέρος ή και το σύνολο των εσόδων στον φορέα, με σκοπό την ενίσχυση της νομικής μας υπηρεσίας. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα: την πρωτοβουλία 21 γυναικών φωτογράφων We change picture, την iMikriOllandeza, FosBloque, AmiYiamiTube για το μπαζάρ που διοργάνωσαν, τους/τις συντελεστές/τριες της θεατρικής παράστασης «Θάλαμος Νο 6ο», τις αφηγήτριες/ες της παράστασης «Ιστορίες με γυναίκες που νίκησαν το Θεριό»,  τους ανθρώπους του Α.Ο Ελευθερία Μοσχάτου για τη διοργάνωση φιλικού αγώνα καλαθοσφαίρισης γυναικών, τις διοργανώτριες της δράσης  ‘’Christmas Yoga for a Cause’’.

Συγκινητική ήταν η συνδρομή του Τμήματος φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ με τη δωρεά του εις μνήμην της αδικοχαμένης Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου, η υποστήριξη μαθητριών/ων του ελληνικού τμήματος της Ελληνογαλλικής Σχολής Ευγένιος Ντελακρουά και του 7ου Δημοτικού Σχολείου Δάφνης, αλλά και συλλόγων εργαζομένων (WWF HELLAS, ΙΝΕ ΓΣΕΕ).

Τέλους ευχαριστούμε θερμά όλες και όλους εσάς για την πολύτιμη συμβολή σας στην κοινή μας προσπάθεια για την αντιμετώπιση των συνεπειών της έμφυλης βίας στη ζωή χιλιάδων γυναικών. Η προσφορά καθενός/μιας ξεχωριστά και όλων μαζί συνιστά έμπρακτη ένδειξη ευαισθητοποίησης για την έμφυλη βία και αλληλεγγύης στα θύματά της, και μας γεμίζει με αίσθημα ευθύνης και αποφασιστικότητας για τη συνέχιση του έργου μας.

Δωρεάν νομική βοήθεια

Μέσω του προγράμματος παρέχεται:

  • νομική βοήθεια από ειδικευμένους δικηγόρους. Συγκεκριμένα: νομική συμβουλευτική, συνδρομή στην υποβολή μήνυσης, εκπροσώπηση σε ποινικό δικαστήριο, σύνταξη δικογράφων ασφαλιστικών μέτρων, προσωρινών διαταγών ή/και αγωγών και εκπροσώπηση στα σχετικά Δικαστήρια, συνδρομή στη διαδικασία έκδοσης άδειας διαμονής για ανθρωπιστικούς λόγους(σε περιπτώσεις μεταναστριών χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα) κ.ά.
  • ψυχοκοινωνική συμβουλευτική από εξειδικευμένη ψυχολόγο. Περιλαμβάνει την παροχή πρώτων βοηθειών ψυχικής υγείας (3 συνεδρίες), την παραπομπή και διασύνδεση με άλλες υπηρεσίες κ.ά.

Αν είσαι επιζώσα και έχεις ανάγκη για βοήθεια κάλεσέ μας στο 21 0324 4380, καθημερινά 10.30-2.30.

share

πρόσφατα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο