Διοτίμα > Νέα > Δημοσιεύσεις > Βιβλιογραφική έρευνα για τις σύγχρονες εξελίξεις στην σεξουαλική (διαδικτυακή) παρενόχληση και βία

Βιβλιογραφική έρευνα για τις σύγχρονες εξελίξεις στην σεξουαλική (διαδικτυακή) παρενόχληση και βία

Posted by: Διοτίμα
Category: Δημοσιεύσεις

Ποια είναι η ιστορία του όρου «σεξουαλική παρενόχληση»; Ποιες ορολογίες χρησιμοποιούμε για την έμφυλη βία στο διαδίκτυο; Τι λένε τα δεδομένα ευρωπαϊκών και ελληνικών ερευνών; Τι προβλέπει το διεθνές  και εθνικό νομικό πλαίσιο;

Βρες τις απαντήσεις στη νέα βιβλιογραφική έρευνα του Κέντρου Διοτίμα και του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ (ΕΚΠΑ) για τη σεξουαλική παρενόχληση και τη διαδικτυακή έμφυλη βία.

Στο τρίτο και τελευταίο μέρος της εξετάζεται ο τρόπος αναπαράστασης του φαινομένου στα media, ενώ αναδεικνύονται όψεις και διαστάσεις του που αποσιωπώνται, ή περιβάλλονται με έμφυλα και σεξιστικά στερεότυπα, στα σχετικά ρεπορτάζ και τις ειδήσεις.

Η έρευνα εκπονήθηκε στο πλαίσιο του έργου #PRESS, που εντάσσεται στο CERV Project Grants με τη χρηματοδότηση της ΕΕ. Συντονιστής φορέας είναι το Κέντρο Διοτίμα και εταίροι το Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ και το Genderhood.

Κατεβάστε την έρευνα εδώ