Αναφαίρετο δικαίωμα, η φιλοξενία των προσφυγισσών σε ασφαλή καταφύγια
Η προστασία γυναικών που κινδυνεύει ακόμη και η ζωή τους από την έμφυλη βία αποτελεί υποχρέωση της πολιτείας και των φορέων της, σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο.
Προωθούμε τα έμφυλα δικαιώματα και τα δικαιώματα των ανθρώπων σε κίνηση προσφυγισσών/ων, σε συμπόρευση με άλλες οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών. Διάβασε τα Δελτία Τύπου και πληροφορήσου για τις δράσεις συνηγορίας μας.
Η προστασία γυναικών που κινδυνεύει ακόμη και η ζωή τους από την έμφυλη βία αποτελεί υποχρέωση της πολιτείας και των φορέων της, σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο.
19 οργανώσεις, μεταξύ τους και το Κέντρο Διοτίμα, ζητούν από τις Αρχές να προχωρήσουν προς βιώσιμες λύσεις για την βελτίωση των συνθηκών υποδοχής των προσφύγων.
Η ψήφιση του νομοσχεδίου που κυρώνει τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης από το Ελληνικό Κοινοβούλιο αποτελεί νίκη του φεμινιστικού κινήματος.
Το Σχέδιο Νόμου δεν ορίζει ρητά στις μορφές έμφυλης βίας και την οικονομική, η οποία θα μπορούσε να υπάγεται ρητά και στην ψυχολογική βία.
To Κέντρο Διοτίμα και η IRC εξέδωσαν κοινή δήλωση για τις συνθήκες που αντιμετωπίζουν γυναίκες και κορίτσια πρόσφυγες στην Ελλάδα.
Ενώνουμε τη φωνή μας με τις οργανώσεις που αποζητούν λύσεις στα προβλήματα έκδοσης εγγράφων και αδειών παραμονής από τις κρατικές υπηρεσίες.
Η νομική αναγνώριση του δικαιώματος στον επαναπροσδιορισμό του αναγραφόμενου στα δημόσια έγγραφα φύλου είναι ζήτημα αξιοπρέπειας.
Το Κέντρο Διοτίμα και 14 ΜΚΟ τονίζουν ότι υπάρχουν σημαντικοί κίνδυνοι παραβίασης της αρχής μη επαναπροώθησης βάσει των νέων πολιτικών.
copyright © διοτιμα 2022, all rights reserved