Διοτίμα > Νέα > Θέσεις Εργασίας > Διερμηνέας γαλλικών, Σάμος, προθεσμία υποβολής 7/8/2021

Διερμηνέας γαλλικών, Σάμος, προθεσμία υποβολής 7/8/2021

Posted by: Διοτίμα
Category: Θέσεις Εργασίας

Θέση : Διερμηνέας γαλλικών

Περιοχή: Σάμος

Τύπος: Πλήρης Απασχόληση

Προθεσμία υποβολής: 07/08/2021

Ως μέρος της προσπάθειας ενίσχυσης της προστασίας των ευάλωτων ομάδων του προσφυγικού πληθυσμού που διαμένει στην Ελλάδα, και ειδικότερα ατόμων (ανδρών, γυναικών και κοριτσιών) που έχουν υποστεί ή αντιμετωπίζουν κίνδυνο έμφυλης βίας, το Κέντρο Διοτίμα σχεδίασε και υλοποιεί πρόγραμμα που αφορά στην παροχή υπηρεσιών ολοκληρωμένης υποστήριξης, οι οποίες περιλαμβάνουν δράσεις πρόληψης, διαχείρισης περιστατικών έμφυλης βίας (GBV case management) και παροχής νομικής βοήθειας σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λέσβο και Σάμο, με χρηματοδότηση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

Στο πλαίσιο του προγράμματος ζητείται ζητείται διερμηνέας γαλλικών για το πρόγραμμα παρεμβάσεων που υλοποιείται στη Σάμο από 1/5/2020.

Απαιτούμενα προσόντα:

  • Άριστη γνώση γαλλικών.
  • Άριστη γνώση της ελληνικής ή και αγγλικής (προφορική – γραπτή).
  • Βασικές γνώσεις χρήσης Η/Υ και ίντερνετ.
  • Προηγούμενη εμπειρία στην παροχή υπηρεσιών διερμηνείας (και εθελοντική) σε γυναίκες πρόσφυγες.

Περιγραφή εργασιών:

  • Να μεταδίδει επακριβώς το περιεχόμενο και το ύφος της προφορικής επικοινωνίας.
  • Να συνεργάζεται με υπομονή και σεβασμό με τις/τους εξυπηρετούμενους/ες ώστε να υπάρχει διασφάλιση ότι υπάρχει σωστή επικοινωνία και ότι οι εξυπηρετούμενοι/ες κατανοούν απόλυτα όλες τις συζητήσεις και διαδικασίες.
  • Να συνοδεύει τις/τους εξυπηρετούμενες/ους μαζί με την/τον κοινωνικό λειτουργό ή ψυχολόγο όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο.
  • Να συνεργάζεται με όλα τα μέλη της υπόλοιπης ομάδας.

Λόγω της πολιτικής διασφάλισης που εφαρμόζει ο φορέας οι εργαζόμενες/οι πρέπει να τηρούν τις αξίες και αρχές που περιγράφονται σε αυτή. Οι επιτυχημένες/οι υποψήφιες/οι θα υποβληθούν σε έλεγχο ασφαλείας μέσω αναφορών από προηγούμενους εργοδότες. ΛΟΑΤΚΙ άτομα ενθαρρύνονται να υποβάλλουν αίτηση.

Για να υποβάλετε αίτηση στείλτε το βιογραφικό στο [email protected] σημειώνοντας στο θέμα UNHCR_INT_SM.

Παρακαλώ όπως φροντίσετε τα συνημμένα αρχεία να έχουν στο τίτλο το επίθετο και το είδος του αρχείου, Name_CV.

Οι θέσεις μπορεί να καλυφθούν και νωρίτερα από την καταλυτική ημερομηνία σε περίπτωση που βρεθούν οι κατάλληλες/οι υποψήφιες/οι, λόγω της άμεσης ανάγκης υλοποίησης τους προγράμματος.