Το Κέντρο Διοτίμα προσκαλεί φοιτήτριες και φοιτητές, που σπουδάζουν σε τμήματα Ψυχολογίας, Νοσηλευτικής, Ιατρικής και Μαιευτικής, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για να συμμετάσχουν σε Τριήμερη διαδικτυακή επιμόρφωση, με σκοπό την περαιτέρω κατάρτισή τους σε ζητήματα έμφυλης βίας και φύλου.
Το σεμινάριο στοχεύει στη μεταφορά εμπειρίας από το πεδίο στις/στους μελλοντικές/ους επαγγελματίες, καθώς και στην επιπλέον επιμόρφωσή τους για την εργασία με μεταναστευτικούς/προσφυγικούς πληθυσμούς, λειτουργώντας συμπληρωματικά με τυχόν γνώσεις που λαμβάνουν στο πλαίσιο του προγράμματος σπουδών τους.
Τρόπος διεξαγωγής
Η επιμόρφωση θα πραγματοποιηθεί με τη μορφή τριών (3) webinars, διάρκειας έως τεσσάρων (4) ωρών το καθένα. Οι συμμετέχουσες/οντες θα πρέπει να παρακολουθήσουν και τα τρία webinars για να λάβουν βεβαίωση.
Θα υλοποιηθούν 2 κύκλοι, με δυνατότητα συμμετοχής 20 φοιτητριών/φοιτητών στον καθένα, μέσω της πλατφόρμας zoom.
Συμπληρώστε τη φόρμα
Όσες φοιτήτριες και φοιτητές τμημάτων Ψυχολογίας, Νοσηλευτικής, Ιατρικής και Μαιευτικής, ενδιαφέρονται παρακαλούνται να συμπληρώσουν την αντίστοιχη φόρμα συμμετοχής μέχρι την Παρασκευή 6 Ιουνίου 2020. Σε περίπτωση που οι θέσεις συμπληρωθούν νωρίτερα οι ενδιαφερόμενες/οι θα ενημερωθούν με επόμενη ανακοίνωση. Προτεραιότητα θα δοθεί σε άτομα που βρίσκονται τα τελευταία εξάμηνα των σπουδών τους.
Τεχνικές προδιαγραφές
Οι συμμετέχοντες/ουσες χρειάζεται να έχουν υπολογιστή ή κινητό τηλέφωνο που να υποστηρίζει την εφαρμογή zoom και σύνδεση στο ίντερνετ. Λόγω του διαδραστικού χαρακτήρα της επιμόρφωσης και της αναγκαιότητας για ενεργή συμμετοχή, είναι σημαντικό να υπάρχει η δυνατότητα χρήσης κάμερας και μικροφώνου.
**Η επιμόρφωση οργανώνεται στο πλαίσιο του προγράμματος “The Survivor Project: Enhancing Services for Refugee and Migrant GBV Survivors”, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα «Δικαιώματα, Ισότητα και Ιθαγένεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Συντονιστικός φορέας του προγράμματος είναι το Κέντρο Διοτίμα, ενώ στους φορείς υλοποίησης συμπεριλαμβάνονται η Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (ΓΓΟΠΙΦ), το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ) και το IRC HELLAS.