Search
Close this search box.
women protest holding a pink cardboard that reads "Never underestimate the power of women!"
Συμμετοχή σε εκδηλώσεις για την 8η Μάρτη
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναικών, συμμετέχουμε σε μια σειρά εκδηλώσεων που αναδεικνύουν τις σημαντικότερες όψεις των φεμινιστικών διεκδικήσεων.

Το Κέντρο Διοτίμα με αφορμή την 8η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα των Γυναικών και ήμερα φεμινιστικής απεργίας, συμμετέχει σε μια σειρά εκδηλώσεων, που πραγματοποιούνται από μια μεγάλη ποικιλία διοργανωντών – πανεπιστημιακά ιδρύματα, πρωτοβουλίες στο χώρο της τέχνης και των γραμμάτων, συλλογικότητες κ.α.– αλλά αναδεικνύουν, από κοινού, τις σημαντικότερες όψεις των σύγχρονων φεμινιστικών διεκδικήσεων.

Συζήτηση για την Παγκόσμια Ημέρα των Γυναικών, Public, 8/3, 8.30 μμ

Το Public τιμά την 8η Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα των Γυναικών, με μια ανατρεπτική, ενημερωτική συζήτηση.

Προσκαλεί πέντε γυναίκες από τον χώρο των γραμμάτων, της δημοσιογραφίας και εκπροσώπους φορέων να μιλήσουν για το θέμα της γυναικείας χειραφέτησης και του φεμινιστικού κινήματος, την πορεία του μέσα στα χρόνια, τις δικές τους εμπειρίες, την θέση τους σε αυτό το κίνημα και βέβαια την γνώμη τους για το μέλλον του κινήματος και τις προτάσεις τους.

Συμμετέχει η Νατάσσα Κεφαλληνού, υπεύθυνη επικοινωνίας του Κέντρου Διοτίμα διερευνώντας «Τι μάθαμε από το ελληνικό  #ΜeToo; Ποια είναι η συμβολή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην ενδυνάμωση και υποστήριξη των επιζωσών; Αρκεί μόνο να καλούμε τις γυναίκες να καταγγείλουν; Ποια είναι τα κενά και οι παραλήψεις της θεσμικής υποστήριξης και τι ζητάμε να αλλάξει;»

Τρίτη 8/3/22, 8:30μμ, Public Café, Συντάγματος

Περισσότερα εδώ

Παρακολουθήστε την εκδήλωση στη σελίδα του Public στο Facebook 

Διαδικτυακή εκδήλωση, Γραφείο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, 11/3, 6.00 μμ

Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα πραγματοποιεί την εκδήλωση με τίτλο «Γυναίκες μετά την πανδημία: οι κυριότερες εξελίξεις, προκλήσεις και νομοθεσία» μια ζωντανή συζήτηση εφ’ όλης της ύλης, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας.

Συμμετέχει η Άννα Μιχαλακέλη, συντονίστρια προγραμμάτων του Κέντρου Διοτίμα, στην ομάδα συζήτησης με θέμα «Ισότητα και διακρίσεις στην εποχή της πανδημίας και βία κατά των γυναικών».

Η Ελλάδα βρίσκεται σταθερά στις τελευταίες θέσεις του Δείκτη Ισότητας των Φύλων στην ΕΕ και του Παγκόσμιου Χάσματος των Φύλων για το 2021. Οι έμφυλες ανισότητες καταγράφονται εντονότερες στου τομείς της εξουσίας, του χρόνου και της εργασίας.

Παρά τις σχετικές βελτιώσεις της βαθμολογίας που αποκτά η Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια, σε επιμέρους τομείς, ο τομέας της εργασίας χαρακτηρίζεται από μία απογοητευτική στασιμότητα.

Παρακολουθήστε την εκδήλωση στη σελίδα του Γραφείου του ΕΚ στο Facebook και το κανάλι του στο YouTube.

Εκδήλωση-συμβολική δράση, Μυτιλήνη, 8/3, 12.30-14.30 μμ

Το γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στη Λέσβο σε συνεργασία με τον ξενώνα φιλοξενίας γυναικών του Δήμου Μυτιλήνης και το Κέντρο για τα έμφυλα δικαιώματα και την ισότητα Διοτίμα, διοργανώνουν εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τα δικαιώματα των γυναικών, την έμφυλη βία και τις γυναικοκτονίες.

Την Τρίτη 8 Μαρτίου 2022, από τις 12:30 έως τις 14:30, στο Άγαλμα της Μικρασιάτισσας Μάνας στην επάνω Σκάλα, θα πραγματοποιηθεί συμβολική φύτευση λουλουδιών στη μνήμη των γυναικών και των κοριτσιών που δολοφονήθηκαν λόγω του φύλου τους στην Ελλάδα το 2021.

Παράλληλα θα γίνεται συνεχής ενημέρωση σχετικά με τα προγράμματα και τις υπηρεσίες που παρέχονται σε γυναίκες και κορίτσια για την πρόληψη και αντιμετώπιση της έμφυλης βίας.

Παρακολουθήστε τη δράση εδώ

Ολοήμερη δράση με αφορμή την 8η Μάρτη, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, 8/3, 12-3 μμ

Η ομάδα εθελοντών φοιτητ@ν genderMAK και η Επιτροπή Ισότητας των Φύλων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας  συν-διοργανώνουν στις 8/3 στους χώρους του πανεπιστημιακού ιδρύματος μία ολοήμερη ενημερωτική δράση για την Παγκόσμια Ημέρα που περιλαμβάνει ομιλίες, παρουσιάσεις και συζητήσεις.

Συμμετέχει η Μαρίνα Φαρμακίδη, δικηγόρος στο Κέντρο Διοτίμα «προσεγγίζοντας ζητήματα έμφυλων διακρίσεων στον χώρο εργασίας».

Παράλληλα θα λειτουργεί μίνι φιλανθρωπικό bazaar με χειροποίητες κατασκευές της ομάδας εθελοντ@ν και παιδιών ΑΜΕΑ από το ειδικό ΙΕΚ Θεσσαλονίκης με στόχο την ενίσχυση του τελευταίου.

Τρίτη 8/3/22, 12-3 μμ,

Περισσότερα εδώ

Διαβάστε την εισήγηση εδώ

Διαδικτυακή συζήτηση, Δημοτική Επιτροπή Ισότητας Φύλων Δήμου Ερέτριας, 9/3/22, 6 μμ

Η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας Φύλων, Δήμος Ερέτριας, διοργανώνει διαδικτυακή συζήτηση/ενημέρωση σχετικά με το νομοθετικό πλαίσιο και τους τρόπους αντιμετώπισης της ενδοοικογενειακής βίας, τη συνεπιμέλεια αλλά και τις μονογονεϊκές οικογένειες στο καιρό της κρίσης την Τετάρτη 9/3, 6 μμ Εκ μέρους του Κέντρου Διοτίμα θα μιλήσει η δικηγόρος Μαρίνα Φαρμακίδη

Τετάρτη 9/3/22, 6 μ.μ.
Παρακολουθείστε την εκδήλωση στη σελίδα του Δήμου Ερέτριας στο Facebook

Hμερίδα για την Παγκόσμια Ημέρα των Γυναικών

Η Μαρία Αποστολάκη, συντονίστρια νομικών υπηρεσιών του Κέντρου Διοτίμα, συμμετέχει στη συζήτηση με θέμα «Έμφυλη και ενδοοικογενειακή βία – Θεσμικές και επιστημονικές προεκτάσεις» στο πλαίσιο της ημερίδας για την Παγκόσμια Ημέρα των Γυναικών και παρουσιάζει τα βασικά θεσμικά εμπόδια στην προστασία επιζωσών γυναικών.

Διαβάστε την εισήγηση εδώ

share

πρόσφατα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο