Διοτίμα > Νέα > Θέσεις Εργασίας > Community Liaison Officer (GBV Prevention), Αθήνα, Προθεσμία υποβολής: 21/01/22

Community Liaison Officer (GBV Prevention), Αθήνα, Προθεσμία υποβολής: 21/01/22

Posted by: Διοτίμα
Category: Θέσεις Εργασίας

Θέση: Community Liaison Officer (GBV Prevention)

Τύπος: Μερικής Απασχόλησης

Περιοχή: Αθήνα

Προθεσμία Υποβολής: Παρασκευή 21/01/2022

Ως μέρος της προσπάθειας ενίσχυσης της προστασίας του προσφυγικού πληθυσμού που διαμένει στην Ελλάδα, και ειδικότερα των ατόμων εκείνων (γυναικών, ανδρών, ΛΟΑΤΚΙ+) που έχουν εμπειρίες έμφυλης βίας και/ή βρίσκονται σε συνθήκες αυξημένου κινδύνου για βία τέτοιας μορφής, το Κέντρο Διοτίμα υλοποιεί πρόγραμμα με χρηματοδότηση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), που αφορά στην παροχή υπηρεσιών ολοκληρωμένης υποστήριξης, οι οποίες περιλαμβάνουν: α) υπηρεσία απόκρισης στην έμφυλη βία μέσω της διαχείρισης περιστατικών, συμπεριλαμβανομένης και της νομικής βοήθειας, και β) υπηρεσία πρόληψης της έμφυλης βίας, μέσω δράσεων ενημέρωσης των προσφυγικών κοινοτήτων, καθώς και εκπαίδευσης προσφυγισσών και προσφύγων σχετικά με την έμφυλη βία και τους τρόπους πρόληψης και/ή απόκρισης σε αυτήν. Το πρόγραμμα υλοποιείται στον αστικό ιστό της Αθήνας,Θεσσαλονίκης, και στα νησιά Λέσβος, Χίος, Σάμος, Κως, Λέρος.

Κύρια καθήκοντα:

  1. Σύνδεση με προσφυγικές κοινότητες που είναι ενεργές στον αστικό ιστό της Αθήνας –τόσο αναγνωρισμένες όσο και άτυπες ομάδες. Δημιουργία σχέσεων εμπιστοσύνης και συνεργασίας με τους εκπροσώπους και με τα μέλη των κοινοτήτων αυτών.
  2. Οργάνωση και εβδομαδιαία διεξαγωγή σεμιναριακών συναντήσεων σε ομάδες προσφύγων με στόχο την ευαισθητοποίηση σχετικά με ζητήματα φύλου, και την ενημέρωση όσον αφορά –ενδεικτικά- στα ακόλουθα: είδη και μορφές έμφυλης βίας, υποστήριξη άλλων ατόμων στην κοινότητα που είχαν ή έχουν εμπειρίες βίας, διαθέσιμες υπηρεσίες στον αστικό ιστό της Αθήνας, τρόποι και μηχανισμοί παραπομπής.
  3. Εστίαση στον αντρικό προσφυγικό πληθυσμό που διαμένει στην Αθήνα, με στόχο τη δημιουργία ποικίλων ομάδων αντρικής συμπερίληψης, και τη σύσταση δικτύων πρόληψης της έμφυλης βίας και παροχής υποστήριξης σε επιζώσες και επιζώντες αυτής.
  4. Συνεχής συνεργασία με εκπροσώπους των διαφόρων προσφυγικών κοινοτήτων για τη διευκόλυνση της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης σε θέματα που σχετίζονται με τους έμφυλους ρόλους, τα στερεότυπα, καθώς και με τους τρόπους πρόληψης περαιτέρω περιστατικών βίας εντός των κοινοτήτων.
  5. Διαρκής συνεργασία με τους Community Liaison Officers, σε Θεσσαλονίκη και Λέσβο, με στόχο τη βελτιστοποίηση της παρεχόμενης υπηρεσίας και του εκπαιδευτικού υλικού, καθώς και με τη Συντονίστρια των δράσεων Πρόληψης στην Αθήνα, ως προς την κατεύθυνση, τους στόχους της υπηρεσίας και το reporting.

Απαραίτητα Προσόντα:

  • Πολύ καλή γνώση της Ελληνικής (προφορικά & γραπτά) και/ή της Αγγλικής
  • Άριστη Γνώση Φαρσί (Γνώση Γαλλικών θα συνεκτιμηθεί)
  • Πολύ καλές Γνώσεις Χρήσης H/Y και μέσων κοινωνικής δικτύωσης
  • Άριστες επικοινωνιακές δεξιότητες και ικανότητες συνεργασίας
  • Σχετική Προϋπηρεσία και/ή Εκπαίδευση (θα συνεκτιμηθεί)

Λόγω της πολιτικής διασφάλισης που εφαρμόζει ο φορέας οι εργαζόμενες/οι πρέπει να τηρούν τις αξίες και αρχές που περιγράφονται σε αυτή. Οι επιτυχημένες/οι υποψήφιες/οι θα υποβληθούν σε έλεγχο ασφαλείας μέσω αναφορών από προηγούμενους εργοδότες.

Γυναίκες και άτομα που ανήκουν στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα ενθαρρύνονται να υποβάλλουν βιογραφικό σημείωμα

Παρακαλούμε συμπεριλάβετε στοιχεία επικοινωνίας από δύο προηγούμενες θέσεις εργασίας

Για να υποβάλετε αίτηση στείλτε το βιογραφικό στο [email protected] σημειώνοντας στο θέμα UNHCR_CL .
Παρακαλώ όπως φροντίσετε τα συνημμένα αρχεία να έχουν στο τίτλο το επίθετο και το είδος του αρχείου (π.χ. Name_CV).