Διοτίμα > Νέα > Δελτία Τύπου > ΔΤ | Για την εκκίνηση προγράμματος νομικής βοήθειας

ΔΤ | Για την εκκίνηση προγράμματος νομικής βοήθειας

Author:
Διοτίμα
Posted in:
Δελτία Τύπου, Νέα
Comments:
Δεν υπάρχουν Σχόλια

Το Κέντρο Γυναικείων Μελετών και Ερευνών Διοτίμα, με την ευγενική χορηγία της εταιρείας Παπαστράτος ΑΒΕΣ, υλοποιεί πρόγραμμα πρόληψης, ανάδειξης και συμβολής στην αντιμετώπιση των συνεπειών της έμφυλης βίας.

Το πρόγραμμα έχει τρεις άξονες: παροχή νομικής βοήθειας σε γυναίκες που βιώνουν ή έχουν βιώσει βία, ενημέρωση και επιμόρφωση νέων, ευαισθητοποίηση του κοινού.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του προγράμματος, προσφέρεται δωρεάν νομική βοήθεια σε γυναίκες με περιορισμένο ετήσιο εισόδημα. Μέσω της νομικής υποστήριξης, το πρόγραμμα φιλοδοξεί να συμβάλει στην αποκατάσταση των συνεπειών της έμφυλης βίας, να αποτρέψει τη δευτερογενή θυματοποίηση  και να ενδυναμώσει τις επωφελούμενες.

Παράλληλα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη δημιουργία ανοιχτών ομάδων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης,  οι οποίες θα αποτελούνται από νέους άνδρες και γυναίκες (18 -26 ετών). Στόχος των ομάδων είναι οι νέοι να προβληματιστούν και τοποθετηθούν γύρω από τα καθημερινά φαινόμενα έμφυλης βίας.

Τέλος, στο πλαίσιο του προγράμματος, θα υλοποιηθεί  καμπάνια ευαισθητοποίησης, πανελλαδικής εμβέλειας, που θα απευθυνθεί στο ευρύ κοινό. Στόχος μας είναι να καλλιεργηθεί κουλτούρα μηδενικής ανοχής απέναντι στην έμφυλη βία και να καταστεί σαφές ότι για την έγκαιρη και αποτελεσματική αναγνώριση και αντίδραση απέναντι της είναι αναγκαία η συμβολή όλων μας.

Στοιχεία για τον φορέα υλοποίησης και την εταιρεία που υποστηρίζει το πρόγραμμα

Το Κέντρο Γυναικείων Ερευνών και Μελετών Διοτιμα, με δράση από το 1989, είναι μια ΜΚΟ ειδικευμένη σε θέματα που αφορούν στην έμφυλη βία. Αποτελεί εθνικό εμπειρογνώμονα στη βάση δεδομένων του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για την Έμφυλη Ισότητα (EIGE). Παρέχει συστηματικά υπηρεσίες υποστήριξης και επανένταξης γυναικών που έχουν υποστεί έμφυλη βία. Οργανώνει ομάδες ενδυνάμωσης γυναικών.  Έχει μακρά ερευνητική εμπειρία αλλά και εργασία στο πεδίο, σχετικά με ζητήματα που αφορούν την  έμφυλη ισότητα.

Περισσότερα για το ΚΓΜΕ Διοτίμα θα βρείτε εδώ:  www.diotima.org.gr

Για επικοινωνία με το Κέντρο Διοτίμα:

Δέσποινα Τσούμα, Συντονίστρια νομικών υπηρεσιών Κέντρου Διοτίμα, τηλ. 2103244380 (Δευτ-Παρ. 12.00-17.00), [email protected],

Η ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ ΑΒΕΣ, 86 χρόνια μετά την ίδρυσή της, είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής προϊόντων καπνού στην Ελλάδα. Το χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνει το κορυφαίο παγκοσμίως σήμα Marlboro, το Philip Morris, το L&M, τον ιστορικό ΑΣΣΟ, αλλά και το πρώτο νέο καπνικό προϊόν δυνητικά μειωμένου κινδύνου σε σχέση με τα συμβατικά τσιγάρα, το IQOS. Εξάγει προϊόντα σε περισσότερες από 30 χώρες και κατέχει περίπου το 40% της ελληνικής αγοράς. Η μητρική εταιρεία Philip Morris International απορροφά το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής παραγωγής ανατολικών καπνών. Με νέα έδρα από το 2009 στον Ασπρόπυργο, όπου στεγάζονται οι κεντρικές παραγωγικές και διοικητικές εγκαταστάσεις, κέντρο αποθήκευσης στο Αγρίνιο, και περιφερειακά γραφεία πωλήσεων στη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα, η εταιρεία απασχολεί συνολικά άμεσα και έμμεσα 800 εργαζόμενους. Η ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ ΑΒΕΣ συνδυάζει τα χαρακτηριστικά μιας σύγχρονης διεθνούς επιχείρησης με την ελληνική ταυτότητα μιας ιστορικής εταιρείας με μακρά διαδρομή στην επιχειρηματική ζωή της Ελλάδας.

Για περισσότερες πληροφορίες  δείτε εδώ

Για επικοινωνία με την εταιρεία:

Χριστίνα Ακουρή, Διευθύντρια Επικοινωνίας Παπαστράτος, τηλ. 210 4193584, [email protected]

Άκης Κελέσης, αία relate, τηλ. 210 7418935, [email protected]