Αντιμετώπιση της έμφυλης βίας στον προσφυγικό πληθυσμό
H τελική έκθεση της έρευνας αξιολογεί την προσβασιμότητα και ποιότητα των υπηρεσιών αντιμετώπισης έμφυλης βίας στο προσφυγικό πληθυσμό.
Πραγματοποιούμε έρευνες πεδίου, διατυπώνουμε προτάσεις πολιτικής, διαμορφώνουμε εργαλεία για την προώθηση της έμφυλης ισότητας. Σε όλες τις μελέτες μας αξιοποιούμε τη φεμινιστική και διαθεματική προσέγγιση. Κατέβασε όλες τις έρευνες σε pdf.
H τελική έκθεση της έρευνας αξιολογεί την προσβασιμότητα και ποιότητα των υπηρεσιών αντιμετώπισης έμφυλης βίας στο προσφυγικό πληθυσμό.
Σκοπός της έκθεσης είναι να ενισχυθούν οι πολιτικές των κρατών μελών της ΕΕ για την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας.
Η διακρατική έρευνα διερευνά τους κινδύνους αυτής της μορφής έμφυλης βίας για τις προσφύγισσες ή μετανάστριες στην ΕΕ.
Η μελέτη καταγράφει τις ανάγκες των προσφυγισσών που διαμένουν σε δομές προσωρινής φιλοξενίας στην Ελλάδα.
Η έρευνα επιχειρεί την αποτύπωση της φεμινιστικής δράσης στην Ελλάδα και τους τρόπους εγγραφής της στο δημόσιο λόγο και χώρο.
Η συγκριτική αναλυτική έκθεση παρουσιάζει τις συνέπειες της κρίσης σε Κύπρο, Ελλάδα και Πορτογαλία στο θεσμικό πλαίσιο για το έμφυλο χάσμα αμοιβών.
Στόχος του εγχειριδίου είναι η ευαισθητοποίηση των συνδικαλιστικών ενώσεων και των επαγγελματιών σχετικά με την έμφυλη ισότητα.
Ο τόμος διερευνά τη διαδικασία κοινωνικής ένταξης των μεταναστριών στην ελληνική κοινωνία.
Η έρευνα διερευνά τις διαδικασίες συμμετοχής των μεταναστ(ρι)ών στην τοπική αυτοδιοίκηση, τα εργατικά συνδικάτα κ.ά.
Η μελέτη καταγράφει τα κενά στη συμμετοχή και εκπροσώπηση των γυναικών στη ΓΣΕΒΕΕ.
Η μελέτη παρέχει βασικές γνώσεις και μεθόδους, τεχνικές και εργαλεία σχετικά με την ενσωμάτωση της οπτικής του φύλου στη συμβουλευτική.
Η μελέτη επιχειρεί να περιγράψει το φαινόμενο του trafficking και να καταγράψει το θεσμικό πλαίσιο στην Ελλάδα και διεθνώς.
copyright © διοτιμα 2022, all rights reserved